Camper huren in Zuid Afrika - Cheap Campers
close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Selecteer eerst de ophaallocatie
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Camper huren in Zuid-Afrika


Het meest zuidelijke land van Afrika is een land van sterke contrasten, uitgestrektheid en veelheid aan culturen. Spot walvissen langs de kust bij Hermanus, geniet van het prachtige uitzicht op Kaap de Goede Hoop of bezoek het Krugerpark. Dit zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die Zuid Afrika te bieden heeft. Een camper rondreis door Zuid Afrika bied volop mogelijkheden om de veelzijdigheid van dit prachtige land te ontdekken.
Over het algemeen heerst er een mild en gematigd klimaat en kan daarom het hele jaar bezocht worden. Door de ligging van de evenaar zijn de jaargetijden tegenovergetseld aan die van ons. De Zuid-Afrikaanse winter loopt van mei tot oktober, in het noorden en oosten van het land is dit de beste reistijd om wild te observeren. De zomer loopt van december tot mei en dan kunt u beter de kaapregio bezoeken vanwege het mediterrane klimaat. De winter loopt hier dan van juni tot augustus, wat gepaard gaat met frisse temperaturen en neerslag. Het hoogseizoen loopt van half december tot om en nabij paasvakantie.

Zuid Afrika
place

De wijngebieden

van Zuid-Afrika

Zuid Afrika
place

De binnenlanden

van Zuid-Afrika

De tuinroute
place

De tuinroute

van Zuid-Afrika

De voordelen van een camper huren in Zuid Afrika

Met de camper reizen door Zuid Afrika is een geweldig avontuur. Op deze manier kunt u op uw eigen tempo dit prachtige land verkennen. U kunt zelf de route bepalen, uitstappen waar u wilt en hoe lang u dat wilt. Overnachten kan op de mooiste plekken, bijvoorbeeld aan een prachtig strand of in één van de vele natuurgebieden of National Park. Aan het einde van de dag hoeft u niet te zoeken naar een hotel en de koffers hoeven niet telkens in- en uitgepakt te worden. Iedere avond slaapt u in hetzelfde bed en te allen tijde kunt u zelf uw eten klaarmaken en picknicken waar u maar wilt.

 

Wilt u ook per camper de veelzijdigheid van Zuid Afrika ontdekken? Cheap Campers is gespecialiseerd in camper verhuur in Zuid Afrika, waarbij u een combinatie met andere landen in zuidelijk Afrika kunt maken. Wij helpen u graag als u een camper wilt huren in Zuid Afrika.

 

Voorbereidingen omtrent een camper huren in Zuid Afrika

Zuid Afrika is een geweldig land om met een camper te ontdekken. U kunt er voor kiezen om een grote rondreis door alleen Zuid Afrika te maken of een combinatie te maken tussen Zuid Afrika en Namibië of Botswana. Houd wel rekening met de enorme afstanden in dit gebied. Het is verstandig om vooraf een globale planning te maken. Wij raden u aan om als uitgangspunt gemiddeld niet meer dan 200 kilometer per dag te reizen. Bij camper verhuur in Zuid Afrika zijn altijd een ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen. Zuid Afrika heeft over het algemeen een mild en gematigd klimaat en kan daarom het hele jaar door bezocht worden. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Europa.

 

De huurcamper tijdens uw rondreis in Zuid Afrika

Wilt u een camper huren in Zuid Afrika? Dan kunt u kiezen uit vele verschillende soorten en maten campers. Elk voertuig is voorzien van een eenvoudige of in sommige gevallen een uitgebreide keuken met gaskookstel en koelkast. Beddengoed, hand- en theedoeken, kookgerei, bestek, borden en glazen zijn inbegrepen. Daarnaast is er een zithoek die vaak omgebouwd kan worden tot een bed. Als u niet elke dag de camper wenst te verbouwen, dan raden wij aan om een groter model te huren, waarbij de zithoek ook ’s nachts een zithoek blijft. Voor een camperreis door alleen Zuid Afrika raden wij een woonmobiel aan. Als u een combinatie tussen Zuid Afrika en Namibië of Botswana gaat maken, dan raden wij een 4x4 camper aan met daktent. Deze 4x4 campers zijn compleet uitgerust voor uw avontuur. We adviseren u om zachte koffers of tassen mee te nemen i.p.v. de ‘hard cover’ koffers. Zachte koffers nemen minder ruimte in beslag en zijn makkelijker op te bergen in het voertuig.

 

 

 

Verkeersregels in Zuid Afrika

Gaat u een camper huren in Zuid Afrika? Dan is het belangrijk om vooraf de verkeersregels goed te kennen. In Zuid-Afrika wordt links gereden. Wees daarom vooral in de eerste dagen op uw hoede, zodat u tijd hebt om hieraan te wennen. U bent verplicht om een veiligheidsgordel te dragen en het is verboden om alcohol te drinken voor of tijdens het rijden. In Zuid-Afrika bedraagt de maximumsnelheid 120 km per uur op geasfalteerde wegen en op onverharde wegen is de adviessnelheid 60 en 80 km per uur. In bebouwde gebieden is maximum snelheid 60 km per uur. In de meeste nationale parken moet u langzamer rijden (b.v. Kruger NP max. 40 km per uur). Bij een strafovertreding wordt de boete, samen met de administratiekosten, van uw creditcard afgeschreven.

 

Camper verhuur in Zuid Afrika

Na aankomst in Zuid Afrika kunt u gelijk de camper huren. Het is een leuke optie om uw camperhuur te combineren met een stedentrip in bijvoorbeeld Kaapstad. Zo kunt u eerst 2 of 3 nachten in Kaapstad verblijven en bezienswaardigheden zoals de Tafelberg en Robbeneiland bezoeken, voordat u de camper ophaalt en uw rondreis door Zuid Afrika begint. Zuid Afrika heeft meerdere depots vanwaar u de reis kunt beginnen en eindigen. U kunt ervoor kiezen om een bepaalde regio van Zuid Afrika te verkennen of om uw rondreis met bijvoorbeeld Namibië of Botswana te combineren. Tegen een toeslag is het mogelijk 4WD campers en woonmobielen in te leveren in Botswana (Kasane, Maun), Zambia (Livingstone), Zimbabwe (Harare, Victoria Falls), Mozambique (Maputo, Vilanculos) en Namibië (Swakopmund, Walvis Bay) (kosten op aanvraag).

 

Campings in Zuid Afrika

Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreid netwerk van campings, die zich veelal in of rondom de nationale parken begeven. De Zuid-Afrikaners zijn een uitgesproken ´outdoor nation´ en stellen hoge eisen aan de faciliteiten van hun ca. 700 campings. Een standplaats kost meestal tussen de 120 en 240 ZAR/NAD per voertuig (met 2 reizigers) per nacht, afhankelijk van de faciliteiten op de kampeerplaats en of u stroom nodig heeft. Buiten het hoogseizoen (kerstmis, Pasen en van juli tot oktober) en in de nationale parken hoeft u normaal gesproken geen plek vooraf te reserveren. Zo kunt u onbekommerd en flexibel reizen.

 

Welke rijbewijzen heb ik nodig om een camper te huren in Zuid Afrika

Wilt u een camper huren in Zuid Afrika? Voor het huren van een auto of camper heeft u - naast een geldig Europees rijbewijs - ook een internationaal rijbewijs nodig. U kunt deze verkrijgen bij de ANWB. Alle campers op de site van Cheap Campers kunnen met een rijbewijs B worden bestuurd. Soms gelden er voor bij camper verhuur in Zuid Afrika aanvullende voorwaarden op het gebied van leeftijd of het aantal jaren dat u in het bezit bent van een rijbewijs.

 

Tips voor uw camperrondreis door Zuid Afrika

De infrastructuur in Zuid Afrika is goed ontwikkeld. Er zijn een groot aantal tolwegen. Neem hiervoor altijd kleingeld mee. Wij raden u aan niet ‘s nachts te rijden. Er is over het algemeen geen verlichting bij de wegen. Ook de strepen op de weg zoals u in Nederland gewend bent, zijn vaak niet aanwezig. U moet niet vreemd opkijken als er mensen, koeien of geiten op de wegen lopen. Neem tijdens de camper rondreis in Zuid-Afrika en vooral in afgelegen gebieden voldoende drinkwater mee. Het leidingwater in Zuid-Afrika is drinkbaar, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Water is bijna overal beschikbaar. Benzine en diesel zijn in de meeste plaatsen en parken, met contant geld, beschikbaar. Creditcards worden bij tankstations niet geaccepteerd. Tank altijd wanneer u daar de gelegenheid voor heeft.

 

Camper huren in Zuid Afrika via Cheap Campers

Wilt u ook graag een camper huren in Zuid Afrika om een mooie reis door het afwisselende landschap te maken? Of wilt u meer weten over camperreizen in Zuid Afrika? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 205 09 86 of verkoop@cheapcampers.nl. Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Of u kunt 24/7 online offertes opvragen en boeken via cheapcampers.nl. Bij ons kunt u snel, eenvoudig en voordelig een camper huren in Zuid Afrika!

 

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur