Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Zuid-Afrika-Wijngebieden

Camper huren in de Wijngebieden van Zuid Afrika | Cheap Campers

Kaapstad en wijngebied

 

Kaapstad

Een rondreis door Zuid-Afrika heeft ontzettend veel te bieden. Veel rondreizen beginnen en eindigen in het prachtige Kaapstad. Dit is zo een leuke en interessante stad, dat je hier alleen al een paar weken kunt verblijven zonder je te vervelen. Kaapstad heeft voor iedere soort reiziger iets te bieden. Je kunt er actieve activiteiten ondernemen, beklim bijvoorbeeld de bekende Tafelberg. De makkelijke route naar boven duurt ongeveer 2 uur, maar er zijn ook routes met meer uitdaging. Dan loop je zelfs onder een waterval door! Toch niet zo actief? Dan kun je ook met een kabelbaan naar boven. Heb je na de Tafelberg zin om nog een wandeling te maken? Dan kun je tijdens een relatief makkelijke wandeling met een uurtje Lion’s Head beklimmen. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de Tafelberg, Kaapstad zelf en de oceaan.


Wil je alvast beginnen met het spotten van Wildlife? Bij Kaap de Goede Hoop kun je tijdens de maanden juni tot en met november walvissen spotten! Mocht je niet in het walvisseizoen in Kaapstad zijn, dan is het leuk om naar Boulders Beach te gaan en daar de pinguïn kolonie te zien. Dit is wel erg toeristisch geworden, je moet entree betalen. Daarnaast is het aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan, zo ontwijk je de drukte.


Wat ook absoluut niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Kaapstad is Robbeneiland. Dit is jaren lang een gevangenis geweest, Nelson Mandela heeft hier 18 jaar gevangen gezeten.


Uiteraard is het centrum van Kaapstad ook zeker een bezoek waard, sla Bo Kaap met zijn vrolijk gekleurde huizen zeker niet over. Mocht je een township willen bezoeken, moet je dit altijd met een betrouwbare gids doen. Het is heel bijzonder om hier rond te lopen en zo een beeld te krijgen in het dagelijkse leven van de mensen die in de townships wonen. 

 

Stellenbosch

Vanuit Kaapstad is het maar 50 kilometer rijden naar Stellenbosch, hét wijngebied van Zuid-Afrika. Stellenbosch is dus voornamelijk bekend vanwege de wijnen die uit dit gebiedt komen. Het zijn zelfs de beste Zuid-Afrikaanse wijnen die uit deze regio komen. Dat alleen al maakt dat je hier een paar dagen wilt verblijven. Een aantal bekende wijnboederijen die zeker aangedaan moeten worden zijn: Warwick Wine Estate, Delaire Graff Estate, Simonsig Wine Estate, Waterford Estate en Boschendal. Dit zijn natuurlijk niet de enige, maar het is een kleine greep van de bekendste.

Naast alle wijnboerderijen in de omgeving van Stellenbosch, is Stellenbosch zelf ook een leuke plaats om te verblijven. Het is een universiteitsstad en daardoor gezellig bruisend met voldoende restaurantjes en cafés. Ook alle budgetten kunnen hier terecht, van gezellige bistro’s tot luxe sterrenrestaurants waar een reservering vooraf noodzakelijk voor is.
Leuk om te bezoeken in Stellenbosch is de winkel Oom Samie se Winkel. Een ouderwetse dorpswinkel die hier al sinds 1904 gevestigd is.

 

Franschhoek

Franschhoek is net zo een wijn dorp als Stellenbosch. Dit gebied wordt dan ook wel het Gastronomische centrum van Zuid-Afrika genoemd. Naast heerlijke wijn staat Fransschoek ook bekend om de heerlijke restaurants. Mocht je even geen zin hebben in wijn of eten, dan leent het gebied zich ook voor prachtige wandelingen door de heuvels van de omgeving.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden