Algemene Voorwaarden | Cheap Campers

De dubbel plezier maanden! Boek uw camper en ontvang tijdelijk t/m 30 juni een Weekendjeweg.nl Cadeau Card ter waarde van €100,-!

  • Home
  • Algemene Voorwaarden | Cheap Campers

Algemene Voorwaarden | Cheap Campers

Algemene Voorwaarden

 

ANVR

De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reisvoorwaarden of ANVR-Boekingsvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op onze website of in onze reisgidsen, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Deze Reis- of Boekingsvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure en op de ANVR website, zie de links onderaan dit hoofdstuk. U kunt ook een exemplaar van deze brochure bij ons opvragen. verstrekken.

De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen die op de website van CheapCampers worden aangeboden vallen onder de ANVR reisvoorwaarden of de ANVR boekingsvoorwaarden. Met het ondertekenen van het boekingsformulier geeft u aan, dat u met deze voorwaarden akkoord gaat.

ANVR reisvoorwaarden van toepassing als u een complete reis of meerdere onderdelen (bv. vlucht, motorhome, hotel) bij CheapCampers boekt. Het huren van een losse camper bij Cheap Campers valt onder een pakketreis in verband met de boekingskosten die bij de reissom worden gedaan.

ANVR boekingsvoorwaarden van toepassing als u één loss element (bv. een camper) boekt.

Let op: Bij het huren van een camper/motorhome/auto gaat u ter plaatse een contract aan met de verhuurder. Alleen dit contract is, zoals het op moment van overname is geformuleerd, van toepassing voor de huur van het voertuig.

 

De voordelen van het boeken onder de voorwaarden van een ANVR reisorganisatie:

 

Reisorganisator vooraf bekend 

U weet  precies welke ANVR-reisonderneming uw reis uitvoert en daarvoor verantwoordelijk is, vóórdat u een boeking maakt.

 

Alle contactgegevens worden vermeld
U weet hoe en wanneer u de ANVR-reisonderneming kunt bereiken voor informatie, boekingen of vragen.

 

Altijd een duidelijke boekingsprocedure
U kunt eenvoudig, zonder onnodig te zoeken, bij ANVR-leden een duidelijk stappenplan doorlopen om tot een boeking te komen.

 

Geen definitieve boeking zonder muisklik
Uw boeking is pas definitief als u daartoe opdracht heeft gegeven via een muisklik. U kunt bij ANVR-leden dus niet zomaar aan een boeking vastzitten.

 

Duidelijke voorwaarden
U weet of de ANVR reis- of boekingsvoorwaarden van toepassing zijn op uw reis en u kunt ze opslaan en/of printen, zodat u ze rustig kunt nalezen. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan.

 

De privacy van uw persoonsgegevens is gewaarborgd
Als u op de website uw persoonsgegevens moet invullen, weet u altijd voor welk(e) doel(en) uw persoonsgegevens worden gebruikt.  Dit zetten ANVR-leden erbij

 

Recht op inzage, wijziging en verwijdering persoonsgegevens
U heeft recht om uw persoonsgegevens in te zien, wijzigingen te laten aanbrengen of deze te laten verwijderen. Uw gegevens blijven zo up-to-date.

 

Herleidbare reclame
Reclame van derden op de website van een reisonderneming is altijd duidelijk te herkennen en te herleiden. ANVR-leden houden zich aan deze regel.

 

Geen overbodige reclame
U kunt aangeven via de website van ANVR-leden als u geen prijs stelt op het ontvangen van aanbiedingen en/of nieuwsbrieven van de reisonderneming.

 

Jaarlijkse controle
De website van de ANVR-leden wordt jaarlijks gecontroleerd aan de hand van de ANVR internetgedragscode die regelmatig wordt geactualiseerd.

Voor meer informatie over ANVR, ga naar de ANVR website

 

SGR
Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op de CheapCampers website gepubliceerde reizen. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is, zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Cheap Campers (onderdeel van Pacific Island Travel) is een onderdeel van TravelTime B.V. (KvK nr. 39073544) deze organisatie is aangesloten bij de SGR (nr 2755). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGRgarantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.” 

Bekijk hier de SGR Garantieregeling.


 

Offerte en Boeking
U kunt via de website of per e-mail een offerte opvragen voor een losse camperhuur of een reis met  een camper als een onderdeel. Offertes zijn gratis en vrijblijvend, de beschikbaarheid is echter altijd onder voorbehoud.   

Een boeking moet altijd schriftelijk, via website of mail gebeuren. U dient altijd het CheapCampers boekingsformulier te ondertekenen, waarmee u akkoord gaat met de voorwaarden van de ANVR en van CheapCampers.

Een boeking is altijd definitief, ook als één of meerdere onderdelen op aanvraag zijn. U kunt dus niet meer kosteloos annuleren of wijzigen. Als het voertuig beschikbaar is, sturen wij u de bevestiging/factuur en informatie toe. Als de gewenste campertype/hotelkamer etc. of data niet beschikbaar zijn, zullen wij meteen een alternatief aanbieden. U heeft dan de keuze om dit alternatief vast de boeken.

 

 

Wijzigingen na boeking
Indien u na boeking wilt wijzigen (ongeacht het aantal dagen voor vertrek) hanteren wij de ANVR Reisvoorwaarden/ ANVR boekingsvoorwaarden en de extra kosten van de leverancier. Deze kosten, variëren per onderdeel en kunnen oplopen tot 100%. Wijzigingen dienen altijd schriftelijk worden gedaan.

Wij berekenen € 50 administratiekosten per wijziging in een bestaande boeking na  5 werkdagen van de boeking en tot 28 dagen voor vertrek plus de kosten van de leverancier (tot 100%). 28 dagen voor vertrek kan in principe niet meer worden gewijzigd.

 

 

Betaling
Na ontvangst van de bevestiging moet een aanbetaling van 25% van de reissom plus de reserveringskosten worden voldaan. De reserveringskosten zijn € 50 per opdracht.
De restbetaling moet 6 weken voor vertrek worden voldaan (conform ANVR voorwaarden). Indien u binnen 6 weken voor vertrek boekt, moet de gehele reissom meteen worden voldaan. Bij sommige aanbiedingen moet de betaling onmiddellijk worden voldaan, dit staat op de website en /of bevestiging vermeld. 

 

Vouchers en Tickets
Standaard ontvangt u van ons ca. 3 weken voor vertrek de reisbescheiden met voucher voor de voertuighuur, evt. vliegtickets en hotelvouchers etc. 

 

 

Annuleren
Annuleringen moeten altijd schriftelijk worden bevestigd. De annuleringsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de ANVR Reisvoorwaarden:

Annulering tot 91 dagen (exclusief) voor vertrek aanbetaling (minimaal 25% van de reissom)

Annulering tussen de 56e (inclusief) en 28e dag (exclusief) voor vertrek 35% van de reissom

Annulering tussen de 28e (inclusief) en 14e dag (exclusief) voor vertrek 50% van de reissom

Annulering tussen de 14e dag (inclusief) tot 7e dag (exclusief) voor vertrek 90% van de reissom

Annulering binnen 7 dagen (inclusief) voor vertrek tot en met dag voor vertrek 100% van de reissom

Voor aanbiedingen kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden gelden. De annuleringskosten hiervoor kunnen oplopen tot 100% van de kosten vanaf het moment van boeken. Deze afwijkende annuleringsvoorwaarden staan vermeld op onze website.

 

 

Koersschommelingen en toeslagen
Wisselkoersveranderingen hebben na boeking geen invloed op de reissom. Conform aan de ANVR Reisvoorwaarden/ANVR boekingsvoorwaarden zullen wij standaard 7 weken voor vertrek de luchthavenbelasting en tickettoeslagen opnieuw berekenen. Als deze in totaal meer dan 5% afwijken t.o.v. het bedrag bij boeking – dan zullen we u hiervoor een aanpassing sturen. Als u zo’n eventuele aanpassing niet wenst, dan kunt u er ook voor kiezen om meteen bij boeking de ticketkosten te betalen dan gaan wij de tickets meteen printen en kunnen er geen aanpassingen meer plaatsvinden.

 

 

Verzekeringen
Een goede verzekering kan u in geval van schade veel kosten en onaannemelijkheden besparen. Het is daarom van groot belang, dat u voor vertrek kijkt of en tot welk bedrag uw lopende verzekeringen risico dekkend zijn tijdens een verblijf in het buitenland. Aanvullende verzekeringen voor ziekte en ongeval, diefstal of verlies van bagage of een annuleringsverzekering zijn meestal noodzakelijk. Unigarant biedt een brede keuze aan mogelijkheden voor elke specifieke situatie. Hier een korte overzicht (alle prijzen onder voorbehoud):

Reis Garant Plan
Reis- en annuleringsverzekering wereldwijd: vanaf € 2,55 p persoon/dag voor de reisverzekering en 6% van de reissom voor de annuleringsverzekering plus €5 poliskosten, click hier voor de actuele brochure.

Kortlopende annuleringsverzekering
De kortlopende annuleringsverzekering vergoedt annuleringskosten wanneer u een reis niet kunt maken als gevolg van een ernstige verhindering, zoals een ongeval of ziekte of overlijden van familieleden. Bij annulering van de hele reis wordt het verschuldigde deel van de reissom vergoed. Bij vertraging van meer dan acht uur van boot, trein, bus of vliegtuig en bij af- of onderbreking van de reis volgt een gedeeltelijke uitkering.

Premie: vanaf 5,5% van de reissom plus assurantiebelasting en €5 poliskosten. Click hier voor de actuele brochure.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen
U kunt bij Unigarant ook doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen afsluiten, die een jaar geldig zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden, click hier voor de actuele brochure.  

 

 

Reisdocumenten
U bent er zelf voor verantwoordelijk dat u bij vertrek en tijdens de reis in het bezit bent van alle benodigde documenten (conform ANVR Reisvoorwaarden) voor alle landen die u op de reis aandoet (ook stopovers). Daartoe moet u zelf nagaan of de door ons verstrekte informatie nog correct is. Indien de reis geen doorgang kan vinden omdat u bij vertrek niet over de noodzakelijke documenten beschikt, zijn de ANVR annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Denk hieraan niet alleen aan de geldigheid van het paspoort (voor all reizigers) of de benodigde visa (ook voor stopovers) maar ook aan de zeer noodzakelijke ESTA-verklaring en het APIS formulier voor reizen naar de VS. Kinderen hebben voor sommige landen verplicht een eigen paspoort nodig.

Standaard wordt een internationaal rijbewijs (als aanvulling op de nationale rijbewijs) aanbevolen, voor Australië en Nieuw-Zeeland is dit echter verplicht. U krijgt het internationale rijbewijs bij de ANWB. Alleen een internationale rijbewijs is niet voldoende, u moet altijd ook de nationale rijbewijs meenemen.

 

 

Gezondheid
Neemt u contact op met de plaatselijke GGD voor de actuele informatie over inentingen, preventieve maatregelen tegen ziektes (marlaria) en gezondheidsadviezen voor de landen die u bereisd.
Als u regelmatig medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorrad mee (evt. met doktersverklaring van uw huisarts). Het is altijd aan te raden, medicijnen tegen hoofdpijn, verkoudheid en maag- en darmstoornissen me te nemen.    

 

 

Klachten
Het kan zijn, dat er iets niet in orde tijdens de reis en u dus een tekortkoming van u reisgenot ondervindt. Meld dit dan meteen aan de plaatselijke dienstverlener (verhuurder, hotelier etc.) meestal kan er in gezamenlijk overleg een oplossing gevonden. Wordt het probleem ter plaatse niet opgelost, meld het dan uiterlijk één maand na terugkomst schriftelijk bij Cheapcampers.          

 

 

En tot slot: te gast in een ander land
Vakantie ver af van huis is altijd een avontuur: andere mensen, eten, omgangsvormen etc. – kortom een andere cultuur. Dat is het leuke, maar het is ook een aspect om rekening mee te houden – te gast zijn in een ander land.

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur