Camper huren in Botswana - Cheap Campers
close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Selecteer eerst de ophaallocatie
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Camper huren in Botswana

Botswana is een onvervalst dierenparadijs. U vind hier de beroemde Okavango Delta, de grootste inlandse delta ter Wereld. Dit waterrijke gebied is één van de laatste grote ongerepte natuurgebieden in Afrika. Naast deze “wetlands” die bevolkt word door talloze dieren, biedt Botswana talloze andere nationale parken en een afwisselend en contrastrijk landschap van bizarre rotsformaties, zoutpannen, savanne en woestijnlandschap. Botswana kan het hele jaar door bezocht worden maar de beste reistijd is van eind April tot half November. In de winter van Juni tot Augustus is het s ‘nachts erg koud, December tot Februari / Maart ( Zomer ) is het regenseizoen, vaak zijn heb je dan te maken met buien in de namiddag. De regen zorgt voor bijzondere / zeldzame vogelsoorten. September tot December is het heet en droog, deze periode is uitermate geschikt om het wild aan de oevers en drinkplaatsen te observeren. Een camper rondreis door Botswana bied volop mogelijkheden om de veelzijdigheid van dit prachtige land te ontdekken.

Kalahari
place

Kalahari

Het leefgebied van de San Bosjesmannen

Makgadkgadi & Nxai Pans National Park
place

Makgadkgadi & Nxai Pans National Park

Okavango Delta
place

Okavango Delta

Chobe National Park
place

Chobe National Park

 

De voordelen van een camper huren in Botswana

Met de camper reizen door Botswana is een geweldig avontuur. Hoewel u de omstandigheden niet moet onderschatten (u rijd door afgelegen gebieden en de wegen kunnen in zeer slechte conditie zijn), bied een camperrondreis door Botswana een uniek avontuurlijk gevoel. U kunt zelf de route bepalen door de bush naar uw volgende campsite, zelf besluiten hoe lang u op zoek wilt gaan naar dieren en eenmaal gevonden, hoe lang u naar ze wilt blijven kijken. Overnachten kan op de mooiste plekken, bijvoorbeeld in de Okavango Delta of in één van de andere nationale parken. Aan het einde van de dag hoeft u niet te zoeken naar een hotel en de koffers hoeven niet telkens in- en uitgepakt te worden. Iedere avond slaapt u in hetzelfde bed en te allen tijde kunt u zelf uw eten klaarmaken en picknicken waar u maar wilt.

 

Wilt u ook per camper de veelzijdigheid Botswana ontdekken? Cheap Campers is gespecialiseerd in camper verhuur in Botswana, waarbij u een combinatie met andere landen in zuidelijk Afrika kunt maken. Wij helpen u graag als u een camper wilt huren in Botswana.

 

Voorbereidingen omtrent een camper huren in Botswana

Botswana is een geweldig land om met een camper te ontdekken. U kunt er voor kiezen om een grote rondreis door alleen Botswana te maken of om een combinatie te maken tussen Botswana en Zuid Afrika, Namibië, Zambia of Zimbabwe. Houd wel rekening met de enorme afstanden in dit gebied. Het is verstandig om vooraf een globale planning te maken. Wij raden u aan om als uitgangspunt gemiddeld niet meer dan 200 kilometer per dag te reizen. Bij camper verhuur in Botswana zijn altijd een ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen. Een uitstekende reistijd voor Botswana is van eind april tot half november. Van december tot maart is het regenseizoen, een goede periode voor vogelobservaties maar minder geschikt om over de onverharde wegen met een camper op pad te gaan.

 

De huurcamper tijdens uw rondreis in Botswana

Wilt u een camper huren in Botswana? Dan kunt u kiezen uit vele verschillende soorten en maten campers. Elk voertuig is voorzien van een eenvoudige of in sommige gevallen een uitgebreide keuken met gaskookstel en koelkast. Beddengoed, hand- en theedoeken, kookgerei, bestek, borden en glazen zijn inbegrepen. Voor een camperreis door Botswana raden wij een stevig model 4x4 camper aan met eventueel een daktent. Deze 4x4 voertuigen zijn compleet uitgerust voor uw avontuur en voldoen aan de vaak hoge eisen die de wegomstandigheden in Botswana stellen aan de voertuigen. We adviseren u om zachte koffers of tassen mee te nemen i.p.v. de ‘hard cover’ koffers. Zachte koffers nemen minder ruimte in beslag en zijn makkelijker op te bergen in het voertuig.

 

Verkeersregels in Botswana

Gaat u een camper huren in Botswana? Dan is het belangrijk om vooraf de verkeersregels goed te kennen. In Botswana wordt links gereden. Wees daarom vooral in de eerste dagen op uw hoede, zodat u tijd hebt om hieraan te wennen. U bent verplicht om een veiligheidsgordel te dragen en het is verboden om alcohol te drinken voor of tijdens het rijden. In Botswana bedraagt de maximumsnelheid 120 km per uur op geasfalteerde wegen en op onverharde wegen is de adviessnelheid 60 en 80 km per uur. In bebouwde gebieden is de maximum snelheid 60 km per uur. In de meeste nationale parken moet u langzamer rijden (b.v. Chobe NP max. 40 km per uur). Bij een strafovertreding wordt de boete, samen met de administratiekosten, van uw creditcard afgeschreven.

 

Camper verhuur in Botswana

Na aankomst in Botswana kunt u gelijk de camper huren. Het is een leuke optie om uw camperhuur te combineren met een bezoek aan de wereldberoemde Victoria Falls. Zo kunt u eerst 2 of 3 nachten vanuit Zimbabwe of Zambia deze donderende watervallen bezoeken, voordat u de camper ophaalt en uw rondreis door Botswana begint. Botswana heeft meerdere depots vanwaar u de reis kunt beginnen en eindigen (Maun en Kasane). U kunt ervoor kiezen om een bepaalde regio van Botswana te verkennen of om uw rondreis met bijvoorbeeld Namibië of Zuid Afrika te combineren. Tegen een toeslag is het mogelijk 4WD campers in te leveren in Zuid Afrika (Johannesburg, Kaapstad), Zambia (Livingstone), Zimbabwe (Harare, Victoria Falls), Mozambique (Maputo, Vilanculos) en Namibië (Swakopmund, Walvis Bay) (kosten op aanvraag).

 

Campings in Botswana

Botswana beschikt slechts over een gering aantal campings. De beste kampeermogelijkheden zijn vaak bij hotels en lodges. In de parken kampeert u op public campsites waar ook andere bezoekers kamperen. De meeste campsites hebben eenvoudige faciliteiten hoewel men momenteel druk bezig is om in de parken de faciliteiten van douches en toiletten te vernieuwen. Het is handig als u zelfvoorzienend bent. In Botswana krijgt u zonder reservatie van accommodatie/camping geen toegang tot de nationale parken. Het is dus noodzakelijk om vooraf een plek te reserveren. Het is verstandig om vroeg met uw voorbereidingen te beginnen, aangezien deze campsites snel zijn volgeboekt. Wij helpen u graag bij het reserveren van de campsites. Het is mogelijk de campsites af te wisselen met een verblijf in luxe privélodges/camps, waar volpension en activiteiten zijn inbegrepen.

 

Welke rijbewijzen heb ik nodig om een camper te huren in Botswana

Wilt u een camper huren in Botswana? Voor het huren van een 4WD auto of camper heeft u - naast een geldig Europees rijbewijs - ook een internationaal rijbewijs nodig. U kunt deze verkrijgen bij de ANWB. Alle campers op de site van Cheap Campers kunnen met een rijbewijs B worden bestuurd. Soms gelden er voor bij camper verhuur in Botswana aanvullende voorwaarden op het gebied van leeftijd of het aantal jaren dat u in het bezit bent van een rijbewijs.

 

Tips voor uw camperrondreis door Botswana

Het aantal benzinestations is zeer beperkt en let goed op het extra verbruik van terreinwagens op slechte wegen. Het komt voor dat een tankstation zonder benzine zit. We arden aan om in afgelegen gebieden bij iedere benzinestation dat u tegenkomen te tanken. Het is raadzaam om jerrycans met water en benzine mee te nemen. Het leidingwater in Botswana is niet drinkbaar, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven. Water is bijna overal beschikbaar. Controleer voor vertrek dat het reservewiel is opgepompt en dat er gereedschap aanwezig is (inclusief krik). Voor uw veiligheid raden wij u aan niet ‘s nachts te rijden (wilde dieren!) en om bij veel stof de autolichten aan te doen.

 

Camper huren in Botswana via Cheap Campers

Wilt u ook graag een camper huren in Botswana om een mooie reis door het afwisselende landschap te maken? Of wilt u meer weten over camperreizen in Botswana? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 205 09 86 of verkoop@cheapcampers.nl. Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Of u kunt 24/7 online offertes opvragen en boeken via cheapcampers.nl. Bij ons kunt u snel, eenvoudig en voordelig een camper huren in Botswana!

 

 

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur