Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • afrika
  • Tanzania

Camper huren in Tanzania - Cheap Campers

Camper huren in Tanzania

 

Tanzania heeft een heel divers landschap en klimaat, veel nationale parken, diepe en grote zoetwater en zoutwater meren en natuurlijk het meest bekendste als je aan Tanzania denkt Afrika’s hoogste punt Mount Kilimanjaro ( 5,895 meter ). De actieve vulkaan Mount Meru en de Usambara en Pare bergketens bevinden zich onder andere ook in het bergachtige Noordoost Tanzania. Ten westen van deze bergketens bevinden zich verschillende zoutwater meren en de Crater Highlands waar de Ngorongoro Conservation Area en de Ngorongoro Krater, ’s werelds enige natrocarbonatite lava producerende vulkaan. In het westen ligt een van de meeste bekende plekken van Tanzania, Serengeti National park, wat bekend staat om zijn Leeuwen, Luipaarden, Olifanten, Neushoorns en de Buffalo’s. Het staat natuurlijk ook bekend om zijn jaarlijkse migratie ( Great Migration ) waar miljoenen wilde dieren de oversteek maken. 

 

 

Verder naar het Noordwesten bevind zich het Victoria meer wat Afrika’s grootste meer in oppervlakte is aangezien het Ca. zeventig duizend vierkante kilometers bestrijkt en staat ook wel bekend als de bron van de Nijl. Het diepste meer van Afrika en het op een na diepste meer van de wereld, Lake Tanganyika ligt weer ten Zuidwesten van dit en scheid Tanzania van het democratisch republiek van Congo. Het meer is op sommige plekken maar liefst 1470 meter diep. 

 

 

Het Westelijke gebied gelegen tussen Lake Victoria, Lake Tanganyika en Malawi bestaat uit een groot vlak gebied wat deel uitmaakt van de Central Zambezian Miombo woodland ecoregion ( ecoregio ), erkend door World Wildlife Fund. Net boven de Kalambo watervallen bevind zich een van Afrika’s belangrijkste archeologische terreinen. In het oosten en richting de kust van Tanzania is het subtropisch, waaronder het bekende Zanzibar Archipel. Hier zijn de bijzondere mangroven, moerasgebieden, prachtige stranden te vinden. Een belangrijk thuis voor de vele wilde dieren zowel op het land als water. Deze regio staat ook wel bekend om zijn specerijen en hier ligt ook Dar es Salaam, de grootste stad en oude hoofdstad van Tanzania.

 

Tanzania heeft een aangenaam tropisch klimaat maar het varieert nogal per regio, dit heeft een aantal oorzaken en een daarvan is hoogtevershil.Het warmste en meest vochtige deel is het kustgebied, anderen laagliggende gebieden in het westen en oosten is het ook warm maar wel minder vochtig. De rest van het lanschap heeft een iets milder klimaat en hier koelt het aanzienlijk af in de nacht. Tanzania heeft een droog seizoen ( juni tot oktober) en een regenseizoen ( november tot mei ) en de maanden maart, april en mei zijn over het algemeen de natste maanden en valt het meeste regen. 

 

Tanzania heeft ontzettend veel te bieden. Zie ook onze routes voor meer inspiratie :

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden