Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • afrika
  • Kilimanjaro

Camper huren in Kilimanjaro - Cheap Campers

Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika wat het gelijk een van de zeven bergtoppen maakt. De zeven bergtoppen ( seven summits ) zijn alle hoogste bergen op alle continenten van de wereld.  Een leuk feitje om te weten is dat het niet alleen Afrika's hoogste piek is maar maar ook 's werelds hoogste vrijstaande berg, de piek genaamd Uhuru Point is 5895 meter boven zee niveau. De meeste hoge bergtoppen maken deel uit van een bergketen door de verschoven aardplaten. Vrijstaande bergen zoals Kilimanjaro zijn vaak het resultaat van vulkanische activiteiten. De uitzichten vanaf de top zijn dan ook adembenemend en bijzonder, je steekt overal boven uit en als je op een heldere dag boven bent rijkt het zicht tot zo ver het oog kan zien. 


Mount Kilimanjaro is erg populair onder de ervaren klimmers / hikers maar ook de beginnende avonturiers. Dit komt mede doordat Kilimanjaro de makkelijkste klim is van de zeven toppen en er is geen apparatuur zoals touwen, harnas of ijs pick voor nodig. Ook als je er niet voor kiest de berg te bewandelen is het de moeite waard om het uitzicht van beneden te bekijken.

Temparaturen rondom de berg zijn vrijwel het hele jaar door stabiel en tropisch. Het gebied en de kilometers lange vlaktes eromheem zijn heet en droog, naarmate je dichterbij de berg komt kan het zelfs nog warmer aanvoelen en word het tropisch benouwd.

Onder de arctische top van de berg vind je aan de voet en op de hellingen de regenwouden. Maakt niet uit waar je de loop begint ( Lemosho, Umbwe, Machame, Marangu, Rongal ) het start allemaal in het regenwoud waar je onder andere dieren en planten kan vinden wat enkel op een aantal andere plekken op de wereld kan. Het klimaat veranderd met de hoogste mee en van de vlaktes / bosgebeiden tot de regenwouden zal het langzaam steeds arctischer en kouder worden. Je gaat door vijf zones heen ( Bosgebeid, Regenwoud, Heides, woestijn gebied en Arctisch, dit maak het zo bijzonder. 

 

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden