Routes in de Atlantische Provincies | Cheap Campers
close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Selecteer eerst de ophaallocatie
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Routes in de Atlantische Provincies

In het Oosten van Canada vormen New Brunswick, Newfoundland, Labrador en Nova Scotia, de Atlantische Provincies. De kustlijnen van de deze staten hebben indrukwekkende fjorden met steile rotswanden en groen begroeide delen. Er worden veel boottours aangeboden die u mee de zee op nemen om onder andere walvissen te spotten.  

Halifax Rondreis - Kort
place

Halifax Rondreis - Kort

6 daagse rondreis

Halifax Rondreis - Lang
place

Halifax Rondreis - Lang

14 daagse rondreis

Wanneer u met de camper door de prachtige natuur reist voelt u een enorme vrijheid door de uitgestrekte landschappen. Het is een relatief dunbevolkt gebied en heeft maar een paar grote steden. Verder zijn er veel kleine kustplaatsjes waar vissen een van de belangrijkste bron van inkomsten is. Sommige van deze plaatsjes hebben een rijke historie van Franse en Britse invloeden. Er zijn ook veel nationale parken die verschillende wandelmogelijkheden bieden en prachtige uitzicht hebben over de omgeving en de zee.  Er zijn verschillende nationale parken te vinden in dit deel van Canada, zo bestaat het schiereiland Avalon, in de provincie Newfoundland, bijna voor de helft uit een natuurreservaat en heeft tal van prachtige wandelroutes. Om de wateren om de provincies en zijn inwoners te ontdekken is het aan te raden een boottocht te maken. U vaart het ene moment langs de weelderige kustlijn met hoge rotsen en het andere moment langs lange zandstranden. De kans is groot dat u walvissen spot en dolfijnen laten zich ook graag zien tijdens deze boottochten. Hoewel het geen dichtbevolkt gebied is zijn er een aantal grote plaatsen zoals Haliflax en St. John’s, waar veel gezellige barretjes en restaurants te vinden zijn. Er zijn tevens verschillende dorpjes met havens die een rijke geschiedenis hebben en vaak zijn hier ook musea te vinden. Ontdek het zelf en reis per camper door deze prachtige provincies en maak de reis van uw dromen.  Wij hebben voor u de highlights op een rij gezet.

 

Highlights van de Atlantische provincies

 

Fort Louisbourg

Bezoek de oude vestigingsstad die door de Fransen in de 17e eeuw is gebouwd. Het fort staat in het plaatsje Louisbourg en is officieel door de Canadese regering  verklaard als nationaal historisch monument. U kunt hier een rondleiding om en in het fort volgen. Er zijn tweetalige gidsen die in historische kostuums u door de straten van Louisbourg rondleiden en alles vertellen over het leven in Louisbourg rond 1740.

 

Bay of Fundy

In de provincie New Brunswick ligt Bay of Fundy, een van de populairste bezienswaardigheden van het gebied. De landschappen worden gevormd door de enorme getijdenverschillen en dit zorgt voor prachtige beelden. Wanneer u naar Hopewell Rocks rijdt heeft u het beste uitzicht, maar u kunt ook een van de vele wandelroutes volgen en genieten van dit indrukwekkende natuurlijke schouwspel. Bezoek het Fundy National Park voor watervallen en een van de meest bekende wandelroutes van het gebied de Dickson Falls Trail. De baai heeft overigens de grootste walvispopulatie ter wereld, dus u zult er geheid een spotten! Ook heeft de baai de op een na grootste natuurlijke draaikolk en dit zorgt voor een waanzinnig schouwspel van wilde golven. U kunt heerlijk wandelen langs de baai en in de oude vissersdorpjes St. Andrews en Saint John kunt u prima uitrusten en genieten van lokale gerechten.

 

Cape Breton Island

Er zijn meer dan 26 wandelroutes in het Cape Breton Highlands National Park van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad.  Er zelfs een jaarlijks Hike the Highlands festival waarbij wandelaars van over de hele wereld in het park komen wandelen.  Het eiland heeft Celtische invloeden en dat is terug te zien in de verschillende festivals gedurende het jaar en in de Great Hall of the Clans kunt u zien hoe het is om een echte Celt te zijn. Ook leuk om te bezoeken is de Big Spruce Brewing waar u verschillende organische bieren kunt proeven. Of bezoek het historische St. Peter’s Canal dat vroeger een belangrijke doorweg was voor grote schepen.

 

Halifax

Halifax is de hoofdstad van de provincie Nova Scotia en tevens ook een van de grootste van de Atlantische provincies. De stad ligt prachtig aan de kust en heeft een mooie haven waar u een tocht kunt maken met de beroemde ‘Theodore Tugboat’. Er is een groot Maritiem Museum te vinden met een aparte afdeling over de Titanic. Uit de Victoriaanse tijd zijn nog veel overgebleven tuinen in de stad met zeldzame bloemen en prachtige historische beelden. U kunt in Halifax ook genieten van overheerlijke visgerechten die in de streek veel worden geserveerd en altijd vers worden geserveerd. De omgeving is in vergelijking met andere plaatsen in Nova Scotia gezellig druk en er heerst een gemoedelijke sfeer en de bevolking helpt maar al te graag de leuke plekken van hun stad aan te wijzen. Deze bruisende stad is de perfecte plek om in de zomer en winter door te brengen.  ’s Winters kunt u schaatsen op de Emera Oval  en op enorme sleeën rijden bij de Hatfield Farms. De stad heeft een rijke historie en u kunt er alles over te weten komen in het Canadian Museum of Immigration, Memory Lane Heritage Village en het Nova Scotia Museum of Natural History. Gedurende het hele jaar worden er verschilende evenementen georganiseerd zoals Food Trucks, Farmers’ Markets en andere culinaire events. Wanneer u langer dan een dag in Halifax verblijft is het leuk om Yuk Yuk’s Comedy Club te bezoeken voor een avondje flink lachen! Verder zijn er uitstekende restaurants en leuke winkelstraten te vinden in het centrum van de stad.

 

Lunenberg

Op een kleine twee uur rijden van Halifax ligt de historische stad van Lunenberg. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een overblijfsel van een Britse koloniale nederzetting. Het is een vissershaven en heeft een rijke historie en ze hebben twee prachtige historische schepen in hun bezit. Breng een bezoek aan het Knaut-Rhuland House Museum wat u een goede impressie geeft over de bouwstijl rond 1973 in de stad. Het museum is een echte aanrader ook als u met kinderen reist. De gidsen lopen in kostuums en de prachtige Victoriaanse architectuur laat u helemaal terug in de tijd gaan.

 

Charlottetown

Een andere bijzondere trekpleister is Charlottetown en vind je op Prins Edward Island. Het stadje heeft een pittoresk centrum met prachtige Victoriaanse gebouwen en kleine winkels. Bewandel de ‘Time Travel Tunnel’ waar je allerlei nieuwsberichten, media en spelletjes uit het verleden van Canada kunt ontdekken. De stad heeft een rijke historie en die is in Founders Hall zo goed mogelijke tentoongesteld. Neem een kijkje in de historische haven van Charlottetown, een van de drukste havens van Prince Edward Island

 

Prince Edward Island

Op het eiland van Prince Edward Island ligt het Prince Edward National Park. U vindt hier uitgestrekte stranden, duinen en zelfs moerasachtig landschap. Hier kunt u genieten van de wilde en zeldzame natuur die hier volop de kans heeft om te groeien aangezien er geen bebouwing is.  Een van de populaire tracks die worden gelopen is de Greenwich Dines Trail die van duinlandschap overgaat in boslandschap. Het pad is grotendeels een zogenaamde boardwalk, zodat de kwetsbare natuur niet kan worden aangetast door toeristen. 

 

St. John's

Saint John's is een van de meest kleurrijke steden van Canada. De hoofdstad van Newfoundland is een bruisende havenstad met gezellige restaurants en winkelstraatjes. U vindt hier prachtige Victoriaanse kerken en oude pakhuizen met dezelfde architectuur. Breng een bezoek aan de zogenoemde 'The Rooms', een expositie van de lange maritieme geschiedenis van Newfoundland en zijn culturele achtergrond. U kunt het atrium bezoeken en deze staat garant voor een geweldig uitzicht over de haven van St. John's

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur