Ontdek de Red Centre van Australië| Cheap Campers

De dubbel plezier maanden! Boek uw camper en ontvang tijdelijk t/m 30 juni een Weekendjeweg.nl Cadeau Card ter waarde van €100,-!

close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Selecteer eerst de ophaallocatie
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Ontdek de Red Centre van Australië

Het zuidelijke deel van het Northern Territory vormt het hart van Australië, ook wel het Red Centre genoemd. In dit desolate, vrijwel onbewoonde gebied met savannes, woestijnen en eindeloze vlaktes ontdekt u unieke natuurfenomenen. U vindt hier geen grote steden, geen haute-couture winkels en geen beroemde wijngaarden maar wel het gevoel van de Outback. 

Alice Springs Rondreis
place

Alice Springs Rondreis

Darwin - Alice Springs
place

Darwin - Alice Springs

11 dagen

Alice Springs - Adelaide
place

Alice Springs - Adelaide

8 dagen

Ayers Rock Rondreis
place

Ayers Rock Rondreis

4 daagse rondreis

De uitgestrektheid, de overweldigende natuur en de heldere sterrenhemels laten een diepe indruk na. De aboriginal-cultuur, de boomerang en ‘Bush-tucker foor’ zullen u bekend zijn na een bezoek aan dit deel van Australië. De kleine karakteristieke pubs en roadhouses en roadtrains die u onderweg kunt tegenkomen zijn typisch voor een reis door het Red Centre.

 

 

Highlights van de Red Centre

 

Alice Springs

Deze moderne stad ligt in het midden van Australië en heeft tal van interessant bezienswaardigheden. Anzan Hill, een monument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde militairen tijdens beide wereldoorlogen of Royal Flying Doctors basis zijn zeker de moeite waard voor wie meer over de geschiedenis van Australië wilt weten. U kunt een ballonvaart of een vlucht over Ayers Rock maken en zelfs een tocht per kameel doen. De Arrernte is een Aboriginal volkerengroep die leeft rondom Alice Springs. Het zijn waarschijnlijk de meeste beroemde Aborigines ter wereld. Er zijn vele manieren om deze oude volksstam te leren kennen en het echte Australië te ontdekken.

 

Ayers Rock / Uluru

Wanneer u in de Red Centre bent is het brengen van een bezoek aan Ayers Rock een van de hightlights. Bij zonsondergang kleurt deze grote heilige rots een fel rode gloed uit wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. De Aborigines noemen de rots ‘Uluru’ en in de holtes van de rots zijn diverse tekeningen van de Aboriginals te zien. In de weide omtrek van Uluru liggen nog andere rotsformaties die ook wel de Olga’s worden genoemd. Ze zijn ronder van vorm in tegenstelling tot de Uluru maar steken zomaar uit het niets op uit de woestijn. Het hele landschap oogt als een mysterieuze plek en de Aboriginals beschouwen het dan ook als een heilige plek.

 

Central Australia Aboriginal Land

Grote delen van de onherbergzame Outback van Australië behoort tot de Aboriginals. Het gaat om het gebied aan de zuidwestkant van de Northern Territory, dat doorloopt tot in de deelstaten Western Australia en South Australia. Het gebied wordt doorsneden door de onverharde Great Central Highway en de Gunbarrel Road. Wanneer u hier reist heeft u dergelijke vergunningen nodig, een 4WD en voldoende eten en drinken om het een aantal dagen uit te houden in de woestijn. Mobiele telefoons werken hier niet, dus een satelliettelefoon komt goed van pas.

 

Devils Marbles

Het Devils Marbles Conservation Reserve herbergt formaties van wonderlijke, natuurlijk geronde stenen (boulders ofwel keien). Deze keien verschillen in doorsnee van enkele decimeters tot wel 7 meter. Het is een betoverend gezicht om deze "knikkers van de duivel" op de platte Australische vlakte te zien liggen. De lokale Kaytetye-Aborigines noemen deze keien Karlu Karlu. Voor hen zijn het de eieren van de Regenboogslang, die hier in de Droomtijd is geweest. De Devils Marbles kunnen gezien worden als een van de oudste religieuze plaatsen ter wereld. Het gebied is het gehele jaar voor iedereen toegankelijk en heeft een netwerk van voetpaden met informatieborden.

 

Kings Canyon

De Kings Canyon is een zeer spectaculaire kloof met steile wanden van wel 300 meter hoog. Binnenin de kloof ligt de zogenoemde ‘Garden of Eden’, een soort van oase in de woestijn lijkt die door een natuurlijke waterbron in leven wordt gehouden. Binnen de kloof stroomt ook een vloedrivier, Kings Creek, die de kloof heeft uitgespleten. Er zijn diverse wandelroutes aangelegd, zware en minde zware, maar beide bieden de meest indrukwekkende uitzichten. Een deel van de kloof wordt heilig verklaard door de Aboriginals en daarom wordt bezoekers ook gevraagd niet af te wijken van de wandelpaden.

 

Macdonnell Ranges

Dit oeroude gebergte strekt ten oosten en westen van Alice Springs en kenmerkt zich door lage bergruggen en droge valleien. Bij de waterplaatsen vindt veel begroeiing plaats en zult u ook vogels en rotswallabies tegen komen. Op een aantal plaatsen zijn door erosie diepe kloven ontstaan. De bekendste kloven zijn Simpsons Gap, Standley Chasm en Palm Valley. Wanneer u met een 4WD reist kunt u de Mereenie Loop Road volgen, deze gaat langs de prachtige kloven en loopt van Alice Springs naar Kings Canyon.

 

Simpson Desert

De Simpson Desert is een regionaal reservaat  en strekt zich uit over het Northern Territory, South Australia en Queensland. In het noordwesten liggen de MacDonnell Ranges, in het oosten de Channel Country en in het zuidoosten gaat de Simpson Desert over in de Sturt Stony Desert en de Tirari Desert en in het zuiden ligt het Lake Eyer. Er zijn verschillende beschermde gebieden zoals het Witjira National waar u prachtige wandelingen kunt maken. De Simpson Desert is een zandwoestijn met honderden parallelle rode duiden die een lengte hebben tussen de 300 en 500 kilometer.

 

Surveyor Generals Corner

Surveyor General's Corner is de naam van het punt waar de grenzen van Western Australia, South Australia en het Northern Territory samenkomen. Dit punt had op het exacte snijpunt van de meridiaan 129° oosterlengte en de parallel 26° zuiderbreedte moeten liggen, maar door fouten in de positiebepaling van de oostgrens van Western Australia ligt het in werkelijkheid niet op die plaats. Het is een leuke bezienswaardigheid voor als u in de buurt bent.
 

Tanami Desert

De Tanami Desert zijn enorme vlaktes die louter bestaan uit rood zand en kleine heuvels. De begroeiing bestaat vooral uit taaie spinifex-grassen en lage struiken, waaronder meldesoorten. De Tanami Desert is één van de meeste geïsoleerde en droge plaatsen op aarde. Wat dieren betreft komen er wilde dromedarissen voor en de grootste populatie van de bedreigde rode haaswallabies voor. De Warlpiri is één van de oudste Aboriginestammen en trokken door in groepen van dertig man door de Tanami woestijn. Ze staan bekend op hun stippenschilderijern waarin ze hun Dreamtimeverhalen, de jukurrpa, uitbeelden.

 

Tennant Creek

Ongeveer halverwege Darwin en Alice Springs ligt Tennant Creek. Het voormalige mijnstadje heeft nu ongeveer 3.700 inwoners en ligt redelijk geïsoleerd. Ondanks dat het plaatstje afgelegen ligt heeft het wel een vliegveld en mooi reservaat. De Barkly Highway is 765 km lang en loopt van het stadje Cloncurry in Queensland tot aan de Stuart Highway in het Northern Territory. 

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur