Please enable JavaScript in your browser.

Veelgestelde vragen

Geen verborgen kosten
Bij CheapCampers heeft u geen verborgen kosten. Alle verwachte kosten worden duidelijk op de offerte aangegeven. Sommige bedragen zijn in Euro en sommige in de valuta van het betreffende land. Sommige onderdelen/kosten zijn vast en staan ook zodanig op de offerte. Bij veel onderdelen heeft u een keuze, deze kunnen naar wens in de offerte worden aangepast. Zo ziet u altijd, wat de totale huursom is.   
De bedragen in Euro betaalt u voor vertrek in Nederland per bank. De bedragen in vreemde valuta betaalt u ter plekke per credit card. 

Uw zekerheden
CheapCampers is een onderdeel van Pacific Island Travel, een sinds meer dan 20 jaar gespecialiseerde reisorganisatie op bestemmingen in de Pacific. Cheap Campers is aangesloten aan de ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Zo heeft u alle zekerheiden!

 

U kunt gratis en vrijblijvend een camperofferte opvragen op onze site. De offerte(s) krijgt u binnen enkele seconden in uw inbox als pdf bijlage van de e-mail.
In deze mail staat ook een link naar de offertelijst. Door op deze link de klikken komt u weer in de offertelijst. Bij customize/book kunt u de offerte aanpassen naar wens (bijv. keuze van de verzekeringsopties en extra huur items) en vervolgens opslaan.

Als het aanbod geheel naar wens is, kunt u de offerte boeken door helemaal onderaan aan te geven, dat u akkoord gaat met de voorwaarden en door de naam van de hoofdbestuurder in te vullen. De beschikbaarheid is meestal op aanvraag. Graag ontvangen wij ook het vertrekdatum uit Nederland en het postadres i.v.m. met het toesturen van de documenten.

U kunt ons ook een mail sturen met uw wensen met betrekking tot uw camperhuur. Wij zullen vervolgens gratis en vrijblijvend een offerte naar u mailen. Natuurlijk kunt u ook bellen en telefonisch een offerte opvragen.

 

U kunt altijd vragen per e-mail naar ons sturen of bellen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur - 085 773 88 84.

 

Cheap Campers contacteert meteen de verhuurder om het voertuig te boeken. De beschikbaarheid is op aanvraag.

Als het gewenste voertuig op de aangevraagde daten beschikbaar is, is de boeking definitief en bindend. Wij sturen u de bevestiging/factuur en informatie over de camper toe. Na ontvangst van deze bevestiging dient u een aanbetaling van 15% van de reissom plus de reserveringskosten te voldoen.  
De rest van het bedrag moet 6 weken voor vertrek worden voldaan. Daarna zullen wij de voucher(s) toesturen. U ontvangt de vouchers ca. 2 weken voor vertrek uit Nederland.

Als de gewenste type of data niet beschikbaar zijn, zullen wij meteen een alternatief aanbieden. U heeft dan de keuze, dit alternatief vast de boeken.

Alle bestuurders van een huurcamper of auto in Australië en Nieuw-Zeeland moeten over een rijbewijs B en een internationaal rijbewijs beschikken. Deze is verkrijgbaar bij de ANWB. Allebeide rijbewijzen moeten bij overname worden getoond.

In de Verenigde Staten en Canada moet u over een rijbewijs B beschikken. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht. Uitzondering: bij Apollo USA heeft u wel een internationaal rijbewijs nodig, indien het origineel niet in het Engels is.

Bij de meeste verhuurders is de minimumleeftijd 21 jaar. Er zijn echter uitzonderingen - bij Jucy, Hippie camper, Spaceships en bepaalde modellen van Mighty is huur al vanaf 18 jaar mogelijk, soms wel met andere verzekeringsvoorwaarden. Check hiervoor de pagina van de betreffende verhuurder.
Bij Apollo en CheapaCampa (alle landen) kan vanaf 21 jaar worden gehuurd maar elke bestuurder moet tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. 
Bij Road Bear (VS) moeten bestuurders tussen de 21 en 25 jaar vooraf door de verhuurder worden goedgekeurd. Maximale leeftijd is hier 79 jaar.

In Noord-Amerika bent u verplicht tenminste één nacht in een hotel te overnachten voor dat u in de camper gaat rijden.
In Australië en Nieuw-Zeeland kunt u de camper dezelfde dag ophalen (indien de openingstijden dat toestaan) hoewel wij het uit veiligheidsredenen niet aanraden als u rechtstreeks uit Europa aankomt.

Nee. Alle campers moeten altijd bij het depot van de verhuurder worden opgehaald en ingeleverd tijdens de reguliere openingstijden. De meeste verhuurders zijn in de buurt van het internationale vliegveld van de desbetreffende stad. Er zijn ook uitzonderingen, die enkele kilometers van het vliegveld/stad zijn. Houdt er dus altijd rekening met de transfertijd en de transferkosten.

Ja! De makkelijkste manier om met kinderen onder de 12 (en ook ouder) in landen als Australië, Nieuw-Zeeland of door Noord-Amerika te reizen, is met een camper. De motorhome wordt als het ware de "home" voor de kleintjes. Ze weten waar ze slapen, eten en waar hun kast is met hun spulletjes. Veel makkelijker voor ze (en voor de ouders) dan met een auto en om de paar dagen in een ander hotel/motel.

Wij hebben veel ervaring met reizen met kleine en grotere kinderen en adviseren graag over de mogelijkheden. Zie ook het dagboek van Lisa, die van Brisbane naar Cairns gereisd heeft (bestemmingen/Australië).

Het makkelijkste is een camper, waar de kinderen niet helemaal achterin zitten, maar ook tijdens het rijden "onder handbereik" zijn, resp. waar u goed zichtcontact hebt en makkelijk kunt praten. Let op: niet in alle campers kan een kinderzitje worden vastgemaakt!

 

In Australië en Nieuw-Zeeland: Bij het huren van de camper altijd de leeftijd en evt. het gewicht van het kind doorgeven, zodat wij het passende stoeltje kunnen reserveren.

Noord-Amerika: Veel verhuurders bieden geen kinderzitjes aan in verband met de aansprakelijkheid. U kunt zelf een zitje meenemen of (meestal voor weinig geld) ter plekke kopen in de plaatselijke Walmart, toys r us etc.

CheapCampers reserveert alleen kinderzitjes via de betreffende camperverhuurder.

In alle landen is het rond feestdagen, tijdens de lokale schoolvakanties en lokale feestdagen en festivals zeer aan te bevelen de campings vooraf te reserveren. Dit geldt voor alle voertuigen maar met name voor grote (lange) motorhomes.

In Amerika is het tijdens de schoolvakanties bijna onmogelijk in de Nationale Parken een plek te vinden zonder reservering. Boek deze campings altijd ruim van tevoren of wijk uit naar een camping in een National Forest etc.

De beste plekken en de mooiste campings zijn echter ook op andere tijdstippen snel vol tijdens het hoogseizoen. Maar dan volstaat meestal een dag van te voren of 's ochtends te bellen. 's Middags zonder reservering aankomen betekend vaak dat er geen leuk plekje meer is of helemaal geen plek meer is.

CheapCampers reserveert geen kampeerplaatsen. U kunt dat eenvoudig zelf doen op de website van de betreffende organisaties.

In Noord-Amerika hebben veel voertuigen een generator om stroom op te wekken. De generator heeft u alleen nodig als u niet op een camping staat met stroomaansluiting of als u veel elektrische apparatuur tegelijk heeft aanstaan (zoals magnetron, airco en bv een haardroger). 
Als er geen stroom van buiten is, werken airco en magnetron niet en is er geen stroom in de stekkerdozen. 
Volgens onze ervaring gaat het voor twee nachten prima zonder externe stroom (alleen op de batterij). Of u een generator nodig heeft is afhankelijk van de kampeerplaatsen die u kiest en het verbruik op een piekmoment.

Ja, voor de borgstelling heb je een creditcard nodig. 

Bij de bank kunt u het limiet van de creditcard omhoog zetten voor de duur van de reis. 
 

Alle reizen met vertrek binnen 30 dagen vanaf heden tot nader order opgeschort

update dinsdag 2 juni 2020

Gezien de buitengewone omstandigheden met betrekking tot het Corona virus (Covid19) hebben we moeten besluiten alle reizen die vetrekken binnen 30 dagen vanaf vandaag op te schorten. Dagelijks zullen we deze 30 dagen termijn doorrollen tot nader order.

Onze reizigers worden gecompenseerd met een Corona voucher. Met dit voucher kunt u een nieuwe reis boeken bij Cheap Campers. De voucher bevat de volgende voorwaarden:

Voorwaarden Corona voucher:

- De nieuwe reis dient uiterlijk aan te vangen 1 jaar na uitgifte datum
Als uitgifte datum hanteren we de vertrekdatum van de oorspronkelijk geboekte reis
- U kunt de voucher gebruiken voor een soortgelijke reis binnen ons assortiment
- Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, dient u het verschil bij te betalen
- Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u een deelvoucher daarvoor terug onder de oorspronkelijke voorwaarden
- Vouchers zijn niet over te dragen aan anderen dan de in de oorspronkelijke reis betrokken reizigers
- De voucher is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij Cheap Campers en is niet inwisselbaar voor geld
- We zullen geen omboekkosten hanteren
- De garantieregeling van SGR is van toepassing conform het SGR bestuursbesluit van 16 maart 2020

Met deze voucherregeling willen we een duidelijke en eerlijke oplossing bieden aan al onze klanten. De Corona-voucher regeling vervangt alle individuele aanspraken en verplichtingen die voortvloeien uit de ANVR voorwaarden. Het Corona-voucher sturen wij u zo spoedig mogelijk per mail toe, nadat uw oorspronkelijke reis door ons is geannuleerd.

Restituties niet mogelijk

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. Het SGR staat garant voor de voucher voor pakketreizen.

Wij vragen uw begrip dat de afhandeling enige tijd in beslag zal nemen en danken u hier hartelijk voor.

Rob Kusters
Directie

 

Update 28 april 2020:

Waarom juist nu boeken? 

Het is nu juist een goed moment om uw reis te boeken voor later dit jaar. De reiswereld ligt nagenoeg stil, maar dat zorgt ook voor veel beschikbaarheid op de langere termijn. De prijsstelling en beschikbaarheid zijn immers gunstig en zeker bij exclusieve, kleinschalige accommodaties is het verstandig op tijd te reserveren. Als het gewone leven na het coronavirus weer wordt opgepakt is de verwachting dat de reisbehoefte wereldwijd sterk zal toenemen. Dat kunt u voor zijn door nu alvast uw reisplannen veilig te stellen en te bespreken met onze reisspecialisten. Als bijkomend voordeel kunt u in de tussentijd uitkijken naar een mooie toekomstige reis. 

Wij denken graag mee en proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Als een bestemming onverhoopt nog steeds niet te bereizen is, boeken wij u graag om naar een andere datum binnen een jaar van de oorspronkelijke vertrekdatum. Verder hebben wij een tijdelijke versoepeling op de aanbetalingsregeling. 

Uiteraard houden we de ontwikkelingen wereldwijd nauwlettend in de gaten.

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden