Camper huren in Nieuw-Zeeland? - Cheap Campers
close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
Uw selectie:
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Please select Pickup location first.
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Camper huren in Nieuw-Zeeland

Een camper huren in Nieuw-Zeeland? Het mooiste einde van de wereld, dat is Aotearoa zoals de Maori’s hun land noemen of wel Nieuw-Zeeland volgens de Nederlandse cartografen uit de 17e eeuw.

Noordereiland
place

Noordereiland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland...

Zuidereiland
place

Zuidereiland

Het land bestaat voornamelijk uit het Noordereiland en het Zuidereiland, twee langgestrekte eilanden, over diverse klimaatzones.

De diversiteit in dit relatief compacte land maakt het reizen ook zo aantrekkelijk: het landschap en de vegetatie veranderen constant, achter elke bocht ziet het er weer anders uit. In Nieuw-Zeeland hoeft u niet uren te rijden om weer bij een ander landschappelijk of cultureel hoogtepunt te zijn – ze zijn er overal!  

 

De voordelen van het camper huren in Nieuw-Zeeland

Camperreizen door Nieuw-Zeeland geeft een gevoel van vrijheid. Het zelf bepalen van een route, uitstappen waar u wilt en hoe lang u dat wilt. Aan het einde van de dag hoeft niet te worden gezocht naar een hotel en de koffers hoeven niet telkens in- en uitgepakt te worden. Overnachten kan op de mooiste plekjes, overal zijn er campings in alle soorten en maten. De Nieuw Zeelanders willen heel graag hun prachtige land beschermen en er zijn daarom allerlei soorten campings met meer of minder faciliteiten. Vrij kamperen (Freedom camping) mag alleen als het voertuig ‘self contained” is, dat betekent dat alles (afwater) in de camper blijft. Wilt u profiteren van de voordelen van een camper huren in Nieuw-Zeeland? Schakel dan Cheap Campers in. Wij zijn gespecialiseerd in camper verhuur in Nieuw-Zeeland.

 

Camper huren in Nieuw-Zeeland en wonen in de camper

In Nieuw-Zeeland worden campers in alle soorten en maten verhuurd. Elk voertuig is voorzien van een (soms heel eenvoudige en soms vrij uitgebreide) keuken met een gaskookstel en koelkast, soms met magnetron of BBQ. Kookgerei, bestek, borden, glazen, hand- en theedoeken zijn inbegrepen of kunnen apart worden gehuurd. Daarnaast is er een zithoek, deze kan vaak worden omgebouwd kan worden tot een bed. Als u niet elke dag twee keer de camper wenst te verbouwen, kunt u beter een groter model nemen, waarbij de zithoek ook ’s nachts een zithoek blijft. Uiteraard is er ook beddengoed aanwezig. Bij de meeste camper verhuurders in Nieuw-Zeeland is dat inbegrepen in de prijs, anders kan het apart worden gehuurd. Ook zijn er kaarten en campinggidsen in de voertuigen of camperdepots aanwezig. We adviseren u om zachte koffers mee te nemen i.p.v. de ‘hard cover’ koffers. Zachte koffers nemen leeg minder ruimte in beslag en zijn makkelijker in een kast van het voertuig op te bergen.

 

Voorbereidingen omtrent het camper huren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een zeer aangenaam en veilig land om met de camper te bereizen. De afstanden zijn niet te lang en overal is er weer een prachtig meer, bergdorpje, baai of een ander hoogtepunt. Bij camper verhuur in Nieuw-Zeeland is er altijd een ongelimiteerd aantal kilometers inbegrepen en met een beetje planning kunt u in een paar weken zeer veel van de twee eilanden zien. Houd er wel rekening mee dat er op een gegeven moment een ferry moet worden genomen voor de oversteek tussen de eilanden.

Campers worden in Nieuw-Zeeland bijna altijd van Auckland naar Christchurch of van Christchurch naar Auckland gehuurd. Op deze manier ziet u het Noordereiland en het Zuidereiland en hoeft niet twee keer op de ferry tussen de twee eilanden. Er wordt daarvoor wel een eenwegtoeslag gevraagd maar het bespaart kosten voor de tweede overtocht, brandstof en tijd om weer naar de stad van vertrek te rijden.

Het klimaat zal een belangrijke rol spelen bij de planning – de seizoenen zijn tegenovergesteld aan Europa. In het noorden is subtropisch en in de Southern Alps kan in de winter worden geskied.

 

Verkeersregels in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland wordt links gereden, daaraan zult u snel wennen maar het is zeker de eerste dagen niet vanzelfsprekend. Er is een strikte wetgeving wat betreft rijden onder invloed en snelheidsovertredingen. Een paar kilometer te snel rijden kan al een forse boete van meer dan honderd dollar opleveren! Er zijn strenge regels voor kinderzitjes die u bij de camper kunt huren en er mogen nooit meer personen vervoert worden dan er veiligheidsgordels zijn. 

 

Camper verhuur in Nieuw-Zeeland

U kunt direct na aankomst in Nieuw-Zeeland een camper huren maar het is niet aan te bevelen om na de lange vlucht uit Europa en tijdsverschil ook daadwerkelijk te gaan rijden. Een of twee hotelovernachtingen geven de nodige rust.

Er zijn verschillende ketens van campings zoals Top 10, Kiwi Holiday Parks etc. en particuliere campings. Er zijn bijna altijd douches, wasmachines en wasdrogers aanwezig. Ook ontbreekt de barbecue zelden. De gemiddelde prijs inclusief elektriciteit is NZ$ 30 tot NZ$ 60 per nacht. In National Parks is het een stuk goedkoper om te overnachten, soms zelfs gratis. Er zijn dan echter zeer eenvoudige faciliteiten, maar u geniet van de prachtige natuur.

 

Campings reserveren in Nieuw-Zeeland

Vaak is het niet nodig om vooraf een camping te reserveren, maar tijdens het hoogseizoen, de lokale schoolvakanties, op nationale feestdagen en in zeer gewilde gebieden is het wel aan te bevelen om vooraf een plaats te reserveren. Vaak kunt u nog 1-2 dagen van te voren bellen en een plaats bespreken.

U kunt de campings van de verschillende ketens, maar ook particuliere campings en de DOC campings, heel eenvoudig online reserveren. De passen zelf kunt bij het boeken van een Britz, Maui of Mighty camper direct met de camper kopen (zie online offerte).

 

Welke rijbewijzen heb ik nodig om een camper te huren in Nieuw-Zeeland?

Als bestuurder dient u altijd een geldig, nationaal rijbewijs bij zich te hebben. Voor Nieuw-Zeeland is het verplicht om daarnaast ook een internationaal rijbewijs te hebben. U kunt deze verkrijgen bij de ANWB. Alléén het internationale rijbewijs is niet geldig, u dient altijd uw Nederlandse rijbewijs ook nog bij u te hebben.

Alle campers op de site van Cheap Campers kunnen met een rijbewijs B worden bestuurd. Soms gelden er aanvullende voorwaarden, zoals leeftijd of aantal jaren in het bezit van een rijbewijs.

 

Camper huren in Nieuw-Zeeland via Cheap Campers

Wilt u ook graag een camper huren in Nieuw-Zeeland? Of wilt u meer weten over camper verhuur in Nieuw-Zeeland? Neem dan gerust contact met op met Cheap Campers via 020 - 205 09 86 of verkoop@cheapcampers.nl. Op werkdagen kunt u ons bereiken tussen 09:00 en 17:00 uur. Of u kunt 24/7 online offertes opvragen en boeken via cheapcampers.nl. Bij ons kunt u snel, eenvoudig en voordelig een camper huren in Nieuw Zeeland!

 

 

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur