Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • afrika
  • Serengeti

Camper huren in Serengeti Nationaal Park, Tanzania - Cheap Campers

Serengeti Nationaal Park

 
Wat maakt Serengeti een van de bijzonderste plekken op de wereld? Stop dan even met wat u aan het doen bent en lees verder! 
 
Het is de enige plek op de wereld waar u miljoenen wildebeesten de oversteek ziet maken over de grote vlaktes of te wel the Great Migration. Dit is misschien wel het meest dichtbij dat u ooit zal komen tot een onaangetaste Afrikaanse wildernis. Als het niet hiervoor is dan is het wel voor de ongewone grote oppervlaktes waar u doorheen kan blijven rijden en de adembenemende uitzichten met kleuren in de lucht, een van de grootste roofdieren populaties in de wereld, zoals duizenden Hyena's en Leeuwen, een paarhonderd Cheeta's en de olifanten die pareren over de vlaktes naar de bossen waar er genoeg voedsel te vinden is voor deze grijze reuzen. Van Afrika's Big Five tot aan oneindige kuddes, honderden vogelsoorten, kleinere zoogdieren tot aan de bijzondere insecten. Serengeti heeft genoeg te bieden. 
 
The Great migration is in principe een heel goed beeld van de cirkel van het leven. Het start in het zuiden van Seregeti waar de kalfjes geboren worden. De Leeuwen, Hyena’s en andere roofdieren zijn constant op jacht voor kalven, en duizenden kalven worden geboren in een periode van een paar weken. In Mei wanneer de droogte inzet trekt de kudde naar het noorden richting de Masai Mara in Kenia. Gevolgd door de Gazelles en Zebra’s grazen de Wildebeesten door het hoge groene gras. De oversteek is niet zonder risico ze leggen honderden kilometers af in een gebied vol roofdieren waaronder de grootste leeuwen populatie in Afrika en moeten rivieren door met duizenden krokodillen die geduldig liggen te wachten om toe te slaan. 
 
Later in het jaar wanneer de regenbuien beginnen in Oktober starten de kuddes hun terug reis naar Serengeti en In December zijn de Wildebeesten weer terug in het gebied waar de kalven geboren gaan worden en de cirkel is zo compleet. Dit is de grootste zoogdier migratie in de wereld. De Wildebeest legt maar liefst achthonderd kilometer af in een periode van een paar maanden, maar waarom doen ze dit? Na de geboorte van de kalven en te zich te hebben gevoed dwingt de natuur hen eigenlijk naar het westen wanneer de droogte inzet en volgen ze als het ware de seizoenen. Uiteindelijk begint dit weer op dezelfde plek waar de reis begon. 

 

Het is een keus of u Serengeti wilt combineren met de great migration, u kunt namelijk het hele jaar naar Serengeti omdat dit gebied ontzettend veel te bieden heeft. De kans dat u precies een kudde kunt zien tijdens een rivier oversteek of echt onderweg zijn wat kleiner. Het blijft uiteraard natuur en dit is niet te voorspellen. Het ligt eraan wanneer u van plan bent te gaan of u kunt het erop afstemmen. Van December tot May in het zuid-oosten en Ndutu, Mei tot July in het Westelijke gebied, Juli tot Oktober in Mara, Oktober en November in het noorden van Serengeti en het Lobo gebied zijn de grote kuddes Wildebeesten goed te vinden. Ziet u zichzelf al met een 4X4 door dit prachtige landschap reizen? Neem hier een kijkje voor de verschillende voertuigen die u bij ons kunt huren: 
Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden