Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Wicklow-Mountains

Rondreis in Wicklow Mountains in Ierland | Cheap Campers

Slechts 40km ten zuiden van Dublin ligt het oudste en populairste nationale park van Ierland. Wicklow Mountains National Park is maar liefst 20,483 hectare groot.  Het prachtig landschap van bergmeren, keteldalen, bossen, heide en veengebieden is tijdens de ijstijd door gletsers ontstaan.

U heeft de mogelijkheid om bekende plekken zoals de pitoresque Glendalough vallei te bezichtigen, of om al wandelend van de gebaande paande te gaan en de wildernis en isolatie op te zoeken. Naast schilderachtige uitzichten vind u in dit gebied ook weelderige tuinen en historische landgoederen. Kortom, de wicklow mountains hebben voor iedereen iets te bieden.

 

Highlights of Wicklow Mountains

 

Glendalough

Het meest bezochte gebied van de Wicklow Mountains is de prachtige Glendalough vallei. Tussen de steile beboste hellingen van deze “vallei van twee meren”, bevindt zich de oude klooster nederzetting van St Kevin. Het klooster van Glendalough werd in de 6de eeuw gesticht door Sint-Kevin, en is hiermee één van de oudste christelijke sites in Europa. De nederzetting groeide uit tot één van Ierland meest dynamische universiteiten. Tegenwoordig is het één van Ierland’s mooiste ruïnes. Naast enkele kapellen en een begravenplaats is Glendalough’s hoogtepunt de St Kevin's Kitchen. Deze kerk is met zijn intacte ronde toren een prachtig voorbeeld van een klassieke vroege Ierse kerk. De overblijfselen van de nederzetting in combinatie met het adembenemende landschap, zijn met recht een hoogtepunt van Ierland. In het Glendalough Visitor Centre komt u meer te weten over de geschiedenis van deze bijzondere plek en starten verschillende wandelingen. De wandeling naar de verlaten Glendalough mijnen en mijndorpen is een aanrader.

 

Powerscourt Estate

Dit prachtige landgoed bestaat onder andere uit Powerscout House, een elegant Palladiaans landhuis uit de 13e eeuw dat gedeeltelijk open is voor publiek. Echter de grote trekpleister hier zijn de 20 hectare grote tuinen. National Geograpic heeft de tuinen uitgeroepen tot nummer drie in de top tien van mooiste tuinen ter wereld. Deze statige tuinen werden in het Victoriaanse tijdperk ontworpen en bestaan uit een prachtige combinatie van aangelegde tuinen, terrassen, standbeelden, vijvers en 200 verschillende soorten bomen en planten. Ontdek tijdens een wandeling de prachtige Italiaanse tuin, de Japanse tuin en de Pepperpot toren en geniet van de vergezichten met de imposante Great Sugarleaf berg op de achtergrond.

 

Powerscourt Waterfall

Zes kilometer ten zuiden van Powerscout House bevind zich Ierland’s hoogste waterval. Omdat de smalle weg naar de waterval geen apart voetpad heeft, word aangeraden om met de auto naar de waterval te gaan in plaats van te wandelen vanaf het herenhuis. Rondom de waterval zijn wandelingen te maken langs gigantische sequoia's, oude eiken, beuken, berken, lijsterbessen. De watervallen zijn het imposanst na regen en zijn een mooie plek voor een picnic.

 

Miltary Road

Deze 95 kilometer lange weg loopt van noord naar zuid over de lengte van de Wicklow Mountains. De weg bied prachtige uitzichten over de uitgestrekte vlaktes, begroeide heidevelden, moerassen, heuvels en kleine meren waar het Wicklow Mountains National Park bekend om staat. Miltary Road werd aangelegd door het Britse leger tijdens de Ierse opstand in 1798, in een poging om de rebellen uit de Wicklow Mountains te verdrijven. Een bekende uitzichtpunt is Sally Gap. Het is de moeite waard om een kleine omweg te maken over de R759 naar het Lough Tay uitkijkpunt.

 

Great sugarloaf

Great sugarloaf is met 501 meter niet de hoogste van de Wicklow bergen, maar wel één van de meest opvallende. De kegelvormige berg is vanuit alle richtingen van verre te zien. De wandeling naar de top bedraagt ongeveer 40 minuten. Het prachtige uitzicht wat hier op u wacht maakt het zeker de moeite waard!
 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden