menu
Tijdens een bezoek aan de west kust van Ierland staat de overweldigende natuur van dit dunbevolkte gebied centraal. Ierland’s west kust behoort tot de mooiste kustlijnen ter wereld. De Atlantische oceaan heeft hier een prachtige ruige kustlijn gecreëerd met grillige klippen, spectaculaire schiereilanden en afgelegen eilanden.
De Wild Atlantic Way is een autoroute van 2500 kilometer die van Donegal in Noordoost Ierland langs de westkust naar West Cork loopt. Deze slingerende kustweg is een geweldige belevenis, waar achter elke bocht weer een nieuwe verassing op u wacht. Als u van een ruig landschap houd dat relatief onaangetast is, dan mag u deze weg niet missen. Naast de woeste kust brengt de Wild Atlantic Way u langs een idyllisch groen binnenland met lage stenen muurtjes, betoverende vissersdorpjes, ruïnes, kastelen en het nationale park van Connemara. Verken de levendige steden Galway en Westport die literaire banden hebben met W. B. Yeats en Lady Gregory en pubs vol traditionele Ierse muziek. Sta oog in oog met de kracht van de natuur tijdens een bezoek de steile Cliffs of Moher, een hoogtepunt van uw reis door Ierland. Ontdek de prachtige natuur van Achill Island of de afgelegen Aran-eilanden, waar het voelt alsof u zich aan het einde van de wereld bevind. West Ierland is een lust voor uw ogen.
De kliffen van Moher zijn met recht één van de meest beroemde bezienswaardigheden van Ierland. De kalkstenen kliffen zijn 8 kilometer lang en op het hoogste punt rijzen ze maar liefst 214 meter uit de woeste zee omhoog. Bewonder de steile verticale kliffen tijdens een van de wandeling over de top van de kliffen, bijvoorbeeld naar Hag’s Head. Of geniet van het uitzicht vanaf O’Brien’s uitkijktoren, het informatieve bezoekerscentrum of tijdens een boottocht. Op een heldere dag zijn in de verte de Aran eilanden te zien. Tijdens de zonsondergang vormt deze prachtige grillige kustlijn een van de mooiste uitzichten van Ierland. Deze ontzagwekkende kliffen zullen u nietig doen voelen.
Het woord "Burren" komt van een Iers woord "Boíreann" dat een rotsachtige plek betekent. Die naam past goed bij het maanachtige landschap van de Burren, dat waarschijnlijk het grootste kalkstenen plateau ter wereld is. De Burren vormen samen met de Cliffs of Moher een geopark en zijn 359 tot 299 miljoen jaar geleden ontstaan door geothermische krachten. Sindsdien heeft de regen het plateau langzaam geerodiseerd en er kuilen en pieken in gevormd. Het grillige landschap lijkt kaal en onvruchtbaar, maar huist 70% van de 900 Ierse inheemse planten, die vooral in het voorjaar te zien zijn. Naast een bijzonder ecosysteem heeft het gebied ook op historisch vlak veel te bieden. De Burren regio heeft meer dan 2700 geregistreerde monumenten, waarvan sommige meer dan 6000 jaar oud zijn. Poulnabrone is één van de bekenste monumenten. Dit hunebed is een enorm zwaar poortgraf van ruim 5000 jaar oud dat de overblijfselen van 22 mensen herbergt, die hier gedurende zes eeuwen zijn begraven. In het bezoekerscentrum leert u meer over dit unieke gebied.
Galway is een levendige havenstad met charmante straatjes, vriendelijke inwoners en een bijzondere geschiedenis. In de middeleeuwse stad bevinden zich vele felgekleurde pubs, waar veel activiteit en traditionele Ierse volksmuziek te vinden is. De legendarische straatartiesten en muzikanten en talloze festivals zorgen voor een artistieke atmosfeer. Geniet van de bekende oesters en wandel door de smalle staatjes die gonzen van de verhalen over piraterij, het liefdesverhaal achter de Claddagh-ring en een het mysterie rond het bezoek van Christoffel Columbus aan de stad. Bezoek de 16 eeuwse Spanish Arch, St. Nicholas’ Cathedral, Lynch Castle, Galway Cathedral en Galway Museum. Of ontdek het nabijgelegen Galway Bay of de Aran eilanden.
Reis om Ierland op zijn meest afgelegen en ruigst te ervaren af naar de Aran eilanden. Deze drie eilanden liggen aan de monding van Galway Bay. De eilanden zijn per vliegtuig en boot te bereiken en geven het gevoel alsof u een reis terug in de tijd maakt. De inwoners houden er een ander tempo op na, en de Ierse taal heerst nog steeds als moedertaal. De dramatische verlatenheid zorgt voor de betoverende schoonheid van deze onaangetaste eilanden. De eilanden bestaan uit grillige kliffen, groene velden, overblijfselen van oude stenen forten en middeleeuwse kerken en dorpjes met met één of twee pubs als kern, waar de traditionele muziek tot diep in de nacht te horen is.
Achill is Ierland’s grootste eiland en is verbonden met het vasteland via een brug. Het eiland heeft een prachtig landschap, dat varieert van steile kliffen en zandstranden tot moerassen en bergen. Ontdek het eiland via de Atlantic Drive, dat onderdeel is van de Wild Atlantic Way. De Atlantic drive is uitgeroepen tot één van de mooiste autoritten ter wereld. De Croaghaun-kliffen van Achill zijn hoger dan de kliffen van Moher en daarmee de hoogste zeekliffen van Ierland. Keem Bay is één van de mooiste stranden van Ierland. De combinatie van een ruige achtergrond van heide en rotswanden afgewisseld met de rustige branding en glanzend wit zandstrand, vormen een prachtig plaatje. Vanaf Minaun Heights heeft u prachtig 360 graden uitzicht over het eiland.
Connemara is een prachtige drieduizend hectare groote wildernis van bergen, moerassen, heidevelden, graslanden en bossen. Het park herbergt een aantal van de beroemde Twelve Bens, de onmiskenbare bergketen die hoog boven het landschap uittorent. Het park is een paradijs voor wandelaars. Ooit was dit gebied de thuishaven van de beroemde piratenkoningin, Grace O'Malley. Tegenwoordig staat het vooral bekend om Kylemore Abbey, een voormalig landhuis, dat één van de Ierland’s mooiste gebouwen is. In 1920 werd Kylemore gekocht door de Ierse benedictijnse nonnen en top op heden is het een werkend klooster dat open is voor publiek. Ontdek het aangrijpende liefdesverhaal achter de bouw van Kylemore Abbey en bezoek de prachtige victoriaanse tuinen gotische kerk van Kylemore.
Vul hier uw e-mailadres in: