Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-finland/helsinki-regio

Helsinki regio | Cheap Campers

Helsinki regio

De bruisende kuststad Helsinki, gelegen aan de Finse Golf met veel eilandjes voor de deur en mooie frisgroene parken en bossen, is tevens de hoofdstad van Finland. Een gezellige compacte stad waar de architectuur, design en cultuur makkelijk te voet ontdekt kunnen worden. De archipel van Helsinki bestaat uit maar liefst 330 eilanden. Enkele hiervan zijn bijvoorbeeld Suomenlinna en Dihlajasaari, welke snel per veerboot bereikt kunnen worden voor een heerlijk dagje aan het strand. 

 

De rustgevende natuur is nooit ver weg in Finland, zelfs niet in de moderne stad Helsinki. Deze stijlvolle stad is gebouwd op veel gevarieerde gevormde eilanden en bestaat voor een derde uit groene gebieden. Het grote Central Park en de bossen liggen net buiten het stadscentrum, waardoor er veel buitenactiviteiten mogelijk zijn. Als u aan de drukte van de stad wilt ontsnappen dan kunt in het bos van Viikki Arboretum op slechts 15 minuten van het centrum genieten van de stilte met alleen het geluid van het witte stromende water op de achtergrond. Of bezoek één van de twee dichtstbijzijnde grote nationale parken; Sipoonkorpi en Nuuksio. Beide nationale parken hebben een typisch Fins landschap met groene naaldbossen, heldere meren en ruige rotsen. Op ongeveer 50 kilometer ten oosten van Helsinki ligt de op één na oudste stad van Finland; Porvoo. Een charmant stadje met de iconische rode houten kusthuizen. 

 

Ondanks dat de hoofdstad aan het water is gelegen heeft het relatief koele winters, waardoor deze het beste in de zomer te bezoeken is. Het contrast tussen de zomer en de winter is vrij groot, waardoor de Finnen graag in de zomer veel buiten zijn. Er worden dan ook veel buitenevenementen georganiseerd, waardoor er een vrolijke en positieve sfeer hangt. Haal uw camper op in Hyvinkää net iets boven de stad en laat u verrassen door al het moois dat Finland te bieden heeft!

 

Highlights van de Helsinki regio

 

Helsinki

De hoofdstad van het land is een vrij jonge stad maar heeft wel indrukwekkende historische elementen behouden. Er zijn prachtige kathedralen en kerken te bewonderen, zoals de domkerk van Helsinki aan het Senaatsplein, de Temppeliaukio ker en de imposante Uspenski kathedraal. De stad staat bol van moderne architectuur en stijlvol design en heeft een hoge levensstandaard. Daarnaast is het een leuke stad om te winkelen, heeft het gezellige barretjes en cafeetjes en kan je er heerlijk eten. Er worden veel evenementen gehouden, waardoor er een gezellige en positieve vibe in de stad hangt. Zo kan men tevens genieten van de zomercarnaval van Helsinki, waarbij een stukje van het kleurrijke Brazilië naar Finland is gebracht.  

 

Tuomiokirkko

Het symbool van Helsinki en herkenningspunt voor als u over zee de stad binnenvaart is de Tuomiokrikko kathedraal. Dit imposante gebouw, ontworpen door Carl Ludvig Engel, doemt op aan de noordkant van het Senaatsplein. Het is de meest populaire bezienswaardigheid van Helsinki en heeft meer dan 500.000 bezoekers per jaar. Deze majestueuze domkerk is voorzien van prachtige koepels en boven de vier ingangen staan de beelden van de twaalf apostelen. 

 

Suomenlinna

Het fort van Suomenlinna is een culturele schat en een populaire bezienswaardigheid. De Archipelvloot is gebouwd op zes eilanden voor de haven van Helsinki en is snel bereikbaar per veerboot vanaf de stad. Halverwege de 18e eeuw begon de bouw  als verdediging tegen de Russen toen Finland nog deel uitmaakte van het Zweeds koninkrijk. In het Zweeds wordt dit fort nog Sveaborg genoemd, wat ‘Zweeds fort’ betekent, terwijl Suomenlinna ‘Fins fort’ betekent. Op de verschillende eilanden wonen ongeveer 800 mensen. Er zijn maar liefst zes musea te bezoeken. Het Suomenlinna museum over de bouw van het fort, het Ehrensvärd museum, de onderzeeboot Vesikko, het Speelgoedmuseum, een Douane- en een Militairmuseum.  In de zomer gaat de laatste veerboot tot vrij laat in de avond pas terug, waardoor het mogelijk is om een lange dagtrip te maken.

 

Porvoo

Dit charmante stadje dateert nog uit de Middeleeuwen en is de op één na oudste stad van Finland. De typisch rode houten huisjes aan de kust staan symbool voor Porvoo en werden ooit gebruikt om handelswaar en exotische delicatessen uit verre landen op te slaan. De pittoreske straatjes vol met gezellige restaurantjes en ambachtelijke boetiekjes, kenmerken samen met de kathedraal, enkele musea, kerken en mooie landgoederen Porvoo. In de zomer kan het traditionele stadje per stoomboot uit Helsinki worden aangedaan. Het is via de Porvoo-rivier verbonden met de Finse Golf en ligt op ongeveer 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad. 

 

Tuusula

Op maar een half uur rijden van Helsinki is het Tuusula meer gelegen. Hier kunt u de schoonheid van Finland in één dag ervaren: het typische Finse landschap van het meer, de Finse cultuur en geschiedenis. De rust en de prachtige oevers van het meer geven u het gevoel dat u ver van de hoofdstad verwijderd bent en u zich diep in de ongerepte natuur bevindt. Maak een fietstocht langs het meer zoals de Finnen doen of ontspan in één van de sauna's die aan het meer gelegen zijn. Bezoek enkele fascinerende artistieke villa's of musea en koop een souvenier in één van de beste boetiekjes van Finland.

 

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden