Rondreis Finland per huurcamper | Cheap Campers

De dubbel plezier maanden! Boek uw camper en ontvang tijdelijk t/m 30 juni een Weekendjeweg.nl Cadeau Card ter waarde van €100,-!

close Ophaaldatum Inleverdatum
Alle velden zijn verplicht.
room
close Ophaallocatie Annuleer
search
Uw selectie:
 • Selecteer eerst de ophaallocatie
room
 • Selecteer eerst een ophaallocatie
Volwassenen
Kinderen (0-8 jaar)

* 0-8 jaar

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Volwassenen
- +
Kinderen (0-8 jaar)
- +

Kinderen tussen de 0 - 8 jaar. Let op: max. 2 zitjes per camper.

Rondreis Finland per huurcamper 

Verscholen in het hoge Noorden wacht een verborgen schat om ontdekt te worden: Finland! Ofwel Suomi: ‘Land van meren en moerassen'. Heeft u al veel gezien en beleefd en wilt u eens wat anders dan is het tijd om Finland te verkennen. Finland is een land van sterke contrasten. In de zomer de prachtige Middernachtzon waarbij de zon in het noorden helemaal niet ondergaat. Het tegenovergestelde gebeurt er in de winter en verdwijnt de zon voor maanden. Tijdens de duisternis van de winter wordt met een beetje geluk het spectaculaire Noorderlicht zichtbaar en creëert een magisch lichtspel van kleuren. 

 

Helsinki regio
place

Helsinki regio

Lakeland
place

Lakeland

Archipelago
place

Archipelago

Lapland
place

Lapland

Het rustige land is vooral te bewonderen om één van ’s werelds laatste pure wildernis, waar u de onaangetaste en uitgestrekte natuur kunt ervaren met zijn zeldzame wilde dieren. In één van de 35 nationale parken die het land reik is, heeft u kans om bijvoorbeeld elanden, rendieren, beren, wolven en misschien wel lynxen te spotten. Maar naast het prachtige wildlife en de schitterende natuur met heuvelachtige schiereilandjes, diep blauwe meren (meer dan 180.000), betoverende sneeuwvlaktes en ongerepte groene naaldbossen zijn er ook pittoreske dorpjes en kleurrijke marktjes te bezoeken.

 

Een heerlijk land om veel te ondernemen, zoals kanoën, zwemmen, vissen, eindeloze wandelingen of fietstochten maken of in de winter een tocht met de hondenslee. Verken het blauwe doolhof van duizend sprankelende meren en riviertjes in Lakeland, de grootste archipel van de wereld met prachtige eilandjes aan de Oostzee in Archipelago en het sprookjesachtige winterwonderland in Lapland. Daarnaast bruist de sfeervolle stad Helsinki van de drukte en gezelligheid welke ook een bezoek waard is. Er worden festivals gehouden, er is prachtig design te bewonderen, u kunt er heerlijk eten en de boeiende cultuur leeft overal. Dit land heeft voor iedereen wel wat te bieden. 

 

Als u naar Finland gaat is het verstandig om vooraf te kiezen wat u van het land wilt zien. Om het beste van uw reis te maken als u niet al te lange tijd heeft, raden wij aan om u te focussen op één of twee van de vier regio’s; Helsinki regio, Lakeland, Archipelago en Lapland. U kunt uw camper ophalen in Hyvinkää net iets boven de hoofdstad Helsinki om deze stad en omgeving te verkennen of voor een mooie route door Lakeland of Archipelago. U kunt ook uw camper in het noorden ophalen in Rovaniemi om het onvergetelijke Lapland te bewonderen. Dankzij het unieke allemansrecht wat overal in Scandinavië geldt kunt u overal kamperen. 

 

Noord-Finland

 

De laatste ongerepte wildernis van Europa vindt u in het noorden van Finland. Uitgestrekte bossen, talloze meren en ruige bergen lichten op in het schijnsel van het Noorderlicht of in de warme gloed van de Middernachtzon. In dit deel van het land ligt tevens een deel van Lapland en strekt zich uit van Noorwegen tot aan Rusland. Wie het over Lapland heeft, denkt al snel aan het mysterieuze Noorderlicht en het adembenemende met sneeuw bedekte winterwonderland. Maar hier kan men tevens heel goed rendieren spotten of zelfs een bezoekje brengen aan de kerstman die hier in Rovaniemi woont. Rovaniemi is de hoofdstad van de regio en ligt óp de poolcirkel.

 

Naast de kerstman wonen ook de Sami in Noord-Finland. Dit zijn de inheemse inwoners van Lapland en kennen nog hun eigen unieke tradities en gebruiken. Ze hebben zelfs hun eigen taal, maar die wordt nog maar door weinig mensen gesproken. Het centrum van de Sami cultuur is in Inari, waar in de zomer een openluchtgedeelte kan worden bezocht. 

 

In Noord-Finland heerst er een landklimaat met zeer koude winters. Maar niet alleen is dit een prachtige bestemming in de winter, ook in de zomer is het een prachtige bestemming waar de zon boven de poolcirkel rond 21 juni niet onder gaat. Dit is de periode van de middernachtzon met haar eindeloze langezomerdagen. Het midzomerfeest Juhannus wordt elk jaar op de eerste zaterdag na 19 juni met vreugdevuren en openluchtfeesten gevierd. Het herfstseizoen is wellicht wat minder bekend, maar is minstens net zo spectaculair met haar duizenden verkleurde bomen. Rond de poolcirkel staan ontzettend veel bomen, waar de blaadjes niet gelijk er in één keer afvallen, maar eerst rustig verkleuren. Hierdoor is het hele landschap bedekt in een groen, geel, oranje en rode gloed. In de herfst, die de Finnen zelf Ruska noemen, trekken ze bijna allemaal de natuur in. Er is dan ook erg veel te doen, zoals kanoën, raften, suppen, varen, vissen, hiken, fietsen of op zijn Fins lekker in de sauna tot rust komen. Finland heeft zelfs meer Sauna’s in het land dan auto’s, dus keuze genoeg. 

 

Oost-Finland


Oost-Finland grenst tegen Rusland aan. In dit gedeelte ligt het Saimaa-merengebied en wordt ook wel het ‘land van de duizend meren’ genoemd. Het is een doolhof van natuurlijke waterwegen met vele meren en eilandjes begroeid met bossen. Een populair vakantiegebied met veel mogelijkheden voor excursies op het water, zoals kanoën, zwemmen, boottochtjes of lekker wandelen langs het water. Mikkeli is de hoofdstad van Oost-Finland en is aan een zijtak van het Saimaameer gelegen. 

 

Ten oosten van het Merengebied aan de grens met Rusland ligt de streek Karelië. Een ruig gebied met vele snel stromende rivieren en mooi begroeide heuvels. In deze regio is één van de mooiste natuurgebieden in het oosten van het land te vinden: het Koli National Park. Gelegen rondom het Pielinenmeer met dichtbegroeide bossen treft u precies het Finse landschap, zoals u ongetwijfeld voor ogen heeft. 

 

In het noorden van Oost-Finland aan het prachtige Kallavesi meer ligt het interessante havenstadje Kuopio. De stad beschikt over een eigen dialect en is de thuisbasis van de officiële religie van het land, de Fins orthodoxe kerk. Het is een prima uitvalbasis om van de omliggende natuur en de diepblauwe meren te genieten. 

 

Zuid-Finland 

 

De meeste Finnen wonen in het zuiden van Finland. Door de uitgestrekte natuur en grote oppervlakten van ondoordringbare bossen, heuvelachtige eilanden en schitterende meren, is het niet echt merkbaar en kunt u ook in dit deel de rust en stilte ervaren. 

 

De gezellige hoofdstad Helsinki is goed te combineren met de mooiste natuurgebieden van Zuid-Finland. Ten noordwesten van Helsinki ligt het beschermde Nuuksio Nationaal Park met een typisch Fins landschap van groene wouden, sprankelende meren en in de zomer vol met wilde frambozen en blauwe bessen. Iets noordelijker ten zuiden van het plaatsje Forssa liggen twee nationale parken; Liesjärvi en Torronsuo. In het Liesjärvi nationaal park kunt u nog door echte oerbossen met Noorse sparren, berken en Schotse dennen wandelen, terwijl het Torronsuo nationaal park voornamelijk uit hoogveengebied met soms wel 10 meter dik mos bestaat. Aan de zuidwestkust liggen heuvelachtige rotsachtige eilanden met Turku als belangrijkste en tevens oudste stad van Finland. Het is gelegen aan de monding van de Aurarivier en het historische centrum met haar oude huisjes vormen in de zomermaanden een middeleeuwse markt waar verschillende ambachten worden uitgevoerd. 

 

Waarom Cheap Campers

 • Lage prijzen
 • Online offerte en boeken
 • Geen verborgen kosten
 • Boeken bij de specialist
 • 020 205 09 86
 • Bel mij terug
 • Ik heb een vraag
 • Vraag een offerte aan
 • Bel mij terug

  Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

  * Verplichte velden

  Ik heb een vraag

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  Vraag een offerte aan

  Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

  * Verplichte velden

  • Aantal personen
  • 1 persoon
  • 2 personen
  • 3 personen
  • 4 personen
  • 5 personen
  • 6 personen
  Aantal personen
  • Waar kent u Cheap Campers van?
  • Vrienden/kennisen/familie
  • Australie.nl of Nieuwzeeland.nl
  • Vakantiebeurs
  • Eerder bij ons geboekt
  • Via Pacific Island Travel, Impala Tours
  • Via advertenties op internet
  • Google
  • Facebook/Instagram
  • Niet bekend
  • HomeRun 2018
  • NKC
  • www.metdecamper.nl
  • Shell tankstation
  Label here
  Verzekering (selection Ja/Nee):
  Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur