Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Kalahari-Namibie

Camper huren in Kalahari in Namibie - Cheap Campers

Kalahari 

 

De Kalahari-woestijn is vanwege de hoge gemiddelde neerslag die er valt geen echte woestijn maar een semi-aride zone. Het schijnbaar eindeloos uitgestrekte gebied is 900.000 vierkante kilometer groot en beslaat 70% van Botswana, het oostelijke deel van Namibië en het meest noordelijke deel van de provincie Noord-Kaap in Zuid-Afrika. In het westen van Namibië grenst de Kalahari aan de zanderige Namib woestijn. De term Kalahari is afgeleid van het lokale woord voor 'het dorstland'. Het landschap bestaat uit rode zandduinen, zoutpannen, graslanden, rivierbeddingen, fossielduinen en struikachtige acacia's. De uitzichten over deze immense vlakte, de dieprode en gele kleuren en de prachtige pikzwarte sterrenhemel zullen u lang bijblijven. In het Kalahari gebied komen extreme temperatuurverschillen voor. Waar in de zomer de temperatuur tussen de 35 en 45 graden ligt, kan het in de winter overdag 25 graden zijn en s ’nachts afkoelen naar onder het vriespunt. Ondanks de barre omstandigheden is ook in de Kalahari een grote verscheidenheid aan dieren te vinden. Vooral in het regenseizoen van november tot maart, wanneer de neerslag de harde, door de zon gebakken aarde in weelderige graslanden verandert. U vind in de Kalahari onder andere leeuwen, de bruine hyena, verschillende soorten antilopen en bijzondere soorten zoals de aardwolf, de grootoorvos en honingsdassen. Naast dat de Kalahari een uitstekende plek is om wilde dieren te zien, is dit gebied tevens de thuisbasis van de San bosjesmannen.

 

 

Hoogtepunten van de Kalahari woestijn

 

Wilde dieren

De Kalahari heeft vanwege de hoge gemiddelde neerslag die er valt veel vegetatie. Deze bomen en struiken trekken op hun beurt veel wilde dieren aan. Van woestijndieren zoals aardvarkens, adders, schorpioenen en hyena’s tot Afrikaanse klassiekers zoals de olifant, jachtluipaard en giraffes; ze komen allemaal in de Kalahari voor. Geniet van de grappige stokstaartjes of sta versteld van de snelheid en springkunsten van de gems- en springbokken. Ook hartebeesten, struisvogels en een groot scala aan vogels kunt in de Kalahari aantreffen. Houd u verrekijker en camera dus in de aanslag!

 

Sterrenhemel

De Kalahari heeft vrijwel geen lichtvervuiling. Na een dag vol indrukken, een prachtige zonsondergang met “sundowner” en een heerlijke maaltijd, kunt u de dag in alle rust afsluiten. Bewonder ver weg van de bewoonde wereld de prachtige sterrenhemel van de Kalahari.

 

Acaciabomen

Deze prachtige bomen geven, omringd door de savanne en met een blauwe lucht op de achtergrond, de Kalahari zijn karakteristieke beeld. Misschien vind u wel een giraffe onder de boom die van de bladeren aan het smikkelen is. Of een wevervogel die druk bezig is om zijn grote nest in de boom te bouwen. De schaduw van de boom is een heerlijke koele plek voor een picknick.

 

San bosjesmannen

De Kalahari is de thuisbasis van de San bosjesmannen. De San zijn de oorspronkelijke bewoners van heel zuidelijk Afrika en hun bestaan in de regio gaat minstens 20.000 jaar terug. De San zijn wereldberoemd vanwege hun rotsschilderingen en overlevingstechnieken in de droge wildernis van de Kalahari. Het is mogelijk om begeleid door de San een wandeling door de Kalahari te maken en zo meer over hun cultuur en manier van leven te weten te komen. U kunt ook in één van de door de San gerunde lodges verblijven.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden