Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • Blog-Yoni-NZ

De leukste plekken van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland | Cheap Campers


De hoogtepunten van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland


In de camper is Yoni met haar vriend 3 weken door Nieuw-Zeeland gereisd. Zij vertrokken eind september, dan is het voorjaar in Nieuw-Zeeland. Haar favoriete bestemming is het Zuidereiland. Zij vertelt over de hoogtepunten in dit prachtige deel van Nieuw-Zeeland. 


Abel Tasman National Park

Na een ruime week op het Noordereiland te hebben gereisd, namen we de ferry vanaf Wellington naar Picton, naar het Zuidereiland. Hierna reden wij gelijk door naar het Abel Tasman National Park. Dit is het kleinste Nationale Park van Nieuw-Zeeland, maar juist daarom misschien zo prachtig mooi! Wij hebben ervoor gekozen om het park te verkennen per watertaxi, lopend en per kajak. Een perfecte keuze!

Er zijn genoeg mogelijkheden om dit fantastische park te zien. In de ochtend ga je met de watertaxi naar een paar mooie punten in het park en daarna wordt iedereen afgezet op een strand. Vanaf daar ga je ongeveer 1,5 uur lopen. Prachtig pad door een soort van regenwoud en daarna verken je het park vanaf het water met een kajak. Een mooie ervaring die iedereen aan te raden is. Wij hebben zelfs zeehonden gezien!


Mount Cook

Wij komen vanuit het zuiden met de camper richting Mount Cook National Park gereden. Hierbij rij je langs Lake Pukaki.


Yoni: "Ik heb al veel mooie dingen gezien in mijn leven, maar dit was echt één van mijn hoogtepunten tijdens al mijn reizen!"


Wanneer je daar rijdt ervaar je het ultieme en avontuurlijke reisgevoel: het meer is een van de meest blauwe meren die ik ooit heb gezien en daarachter verschijnt ineen de gigantische Mount Cook! Dat maakt het plaatje helemaal perfect!

Er zijn meerdere lookouts rondom het meer en ik kan dan ook adviseren om bij elke te stoppen. Bij elk uitzichtpunt lijkt het meer nog dieper blauw en de foto’s die je kunt maken lijken echt op een schilderij. Een onvergetelijke ervaring!


Kaikoura

Walvisen spotten - dat heeft al heeI land heel hoog op mijn bucketlist gestaan! Daarvoor moet je echt naar Kaikoura gaan. Al weken vooraf hebben wij deze tour gereserveerd, omdat het vaak al ver van te voren volgeboekt is. Voor de beste kans om walvissen te zien, wordt er geadviseerd om zo vroeg mogelijk in de ochtend te gaan. We hadden een tour in de ochtend rond 10.00 uur geboekt.

Onze keuze viel op Whale Watch Kaikoura, het bedrijf staat er om bekend om walvissen op een manier te zoeken die diervriendelijk is. Er wordt naar het klikkende geluid dat de walvissen maken geluisterd om ze te lokaliseren en zij gebruiken boten die minimaal geluid onder water maken. Verder is er ook geen uitstoot is van bijvoorbeeld de wc’s. Nadat de walvis is gevonden mag iedereen op het bovenste dek om de walvis te zien en fotograferen.

Wat was dat een fantastisch moment! Het is niet te beschrijven wat je voelt als je naast zo een immens en mooi dier vaart. Het bovendek is ook groot genoeg voor iedereen zodat de perfecte foto kan worden gemaakt en niemand iets hoeft te missen van deze fantastische beleving. 

Naast mijn hoogtepunten, die hierboven beschreven staan, zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken te ontdekken! In de andere blogs op de website kunt u nog meer lezen over Nieuw Zeeland - het is en blijft een fantastische bestemming.

 

Tip van Yoni:

Ga in de ochtend walvissen spotten, dan is er het meeste kans deze prachtige zoogdieren te zien!

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden