Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • blog-Yoni-Afrika

Blog over Kaapstad Afrika | Cheap Campers

Kaapstad

Kaapstad is een van de leukste steden ter wereld waar ik ben geweest! Het is een gezellige stad met een leuk centrum wat ook nog eens dicht bij de kust ligt. Daardoor is er voor iedereen wel iets fantastisch te doen.
Kaapstad is ook een veilige stad. Het is alleen aan te raden om wel in het centrum te blijven en niet de ‘arme’ wijken te gaan verkennen. Ook is het raadzaam om na zonsondergang een Uber of taxi te pakken naar het hotel in plaats van te lopen.

Naast de bekende toeristische attracties zoals de Tafelberg, Lions Head en een bezoek aan het strand Camps Bay is er nog veel meer te beleven in en rondom Kaapstad. Wat ik zelf heel indrukwekkend vond om te doen, is naar een Township te gaan. Dit natuurlijk onder begeleiding van een ervaren gids, want het is echt af te raden om dit op eigen houtje te doen. Het is natuurlijk heel sneu om te zien hoe sommige mensen leven, maar de mensen waren zo vriendelijk en het zet je wel met beide benen weer even op de grond.


Omgeving van Kaapstad

Op een klein uurtje rijden van Kaapstad ligt het gezellige stadje Stellenbosch. Hier kan elke wijnliefhebber een geweldige dag hebben. Er zijn hier prachtige wijnhuizen en heerlijke wijnen te vinden! Het is ook een prachtig gebied om doorheen te rijden.


Bij Simons Town in de buurt ligt Boulders Beach. Dit ligt op 45 minuten afstand ten zuiden van Kaapstad. Hier wandelen pinguïns op het strand en duiken vanaf hier de zee in. Heel grappig om te zien want het is echt een tropische plek! Wij raden aan om zo vroeg mogelijk te gaan, omdat het een populaire plek is!  

Een andere must do is een bezoek aan Robbeneiland. Dit is een van de meest indrukwekkende plekken die ik heb gezien (en ik heb er nogal wat mogen zien!). Hier leer je zoveel over Nelson Mandela, het Apartheidsregime en onder welke erbarmelijke omstandigheden deze mensen hier moesten verblijven. Het is een donkere tijd in de geschiedenis van Zuid-Afrika, maar zeer leerzaam.
Wanneer u naar Robbeneiland gaat is dit per boot vanuit de Waterfront. Dit is de gezellige haven van Kaapstad met uitzicht op de Tafelberg. Echt heel leuk om hier iets te eten of te drinken en rond te lopen. Er valt altijd wat te zien en te doen!


Tip van Yoni: ga naar restaurant Mama Africa in het centrum van Kaapstad. Hier serveren ze fantastisch (Afrikaans) eten met live muziek. Het is een funky restaurant waar toeristen en locals komen. Alleen al de inrichting zou het bezoek waard zijn!

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden