Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • Blog-Yara-AU

Volg de blogs van Cheap Campers | Cheap Campers voor uw camperhuur!

Langs The Great Ocean Road 
 

Met vijf vriendinnen heb ik in Melbourne een camper gehuurd om langs de Great Ocean Road te rijden. Doordat we met zes meiden waren hadden we een grote camper nodig, de keuze viel op de 6 persoons Hercules van Star RV van de verhuurder Apollo. Een mooi voertuig en van alle gemakken voorzien. In eerste instantie schrokken we toch een beetje van de afmetingen van dit voertuig, hij is niet bepaald klein.... Maar het is me zeker meegevallen. De wegen in Australië zijn ruim er was voldoende plek voor een grote camper zoals onze Hercules. Ook had de camper een achteruitrijcamera, maar toen ik dan achteruit moest rijden heb ik even een reisgenootje uit de camper gezet. Zij funtionneerde als achteruitrijcamera :-). 
 

Yara: "We schrokken van de afmetingen van een 6-persoons camper. Maar het is me alles meegevallen, de wegen in Australië zijn ruim!" 


We zijn onze eerste dag rustig begonnen met een lekker kopje koffie, keuze genoeg in Melbourne. Er zijn ontzettend veel leuke koffietentjes. Dat maakt Melbourne ook tot een van mijn favoriete steden in Australië: de leuke kleine straatjes met eet- en koffietentjes. Heel gezellig! Daarnaast heeft de stad veel graffiti en street-art wat Melboune een leuke uitstraling geeft.  


Het depot is makkelijk te bereiken met een taxi of uber. Deze laatste is vrij goedkoop en betrouwbaar. Nadat we de camper hebben opgehaald bij het depot van Star RV/Apollo zijn we aan onze road trip begonnen. 


En dan natuurlijk naar de supermarkt voor lekker eten, want ja, dat is ook onderdeel van een mooie reis. Samen genieten en eten. Zeker in Australië waar overal BBQ's zijn... De parkeerplaatsen in Australië zijn gelukkig erg groot, zo konden we makkelijk met de camper parkeren.  


Op weg naar de Great Ocean Road! Vanuit Melbourne reden we via Geelong naar Torqay. Omdat het inmiddels lunchtijd was, maakten we een stop voor een broodje. Daarna een kleine wandeling, we boften: we kwamen al meteen een paar kangoeroes tegen! There is nothing like Australia... 


Net voor het plaatsje Lorne staat een heel groot bord: de Great Ocean Road! Hier is het officiële begin van de route. Het "inofficiële" stuk ervoor is ook prachtig.  


Er zijn een aantal must see’s langs de Great Ocean Road. Om te beginnen De Twelve Apostels. Overdag kan het erg druk zijn met toeristen bij deze indrukkwekkende rotsen. Wij hadden onze Hercules op een camping vlakbij geparkeerd. Dit was een camping in Princeville die tot onze vreugde ook nog eens helemaal vol zat met kangoeroes. Met de zonsopkomst zijn we naar het de "12" gegaan. Wat een ervaring was dat! De rotsformaties kleurden mee met de lucht, van roze naar paars en uiteindelijk blauw. Dankzij het vroege tijdstip waren we helemaal alleen!  


Andere noemenswaardige bezienswaardigheden zijn The London Bridge & Loch Ard Gorge maar sla ook zeker de minder bekende Grotto niet over. Ook het Cape Otway National Park is een aanrader. In het seizoen is het makkelijk om vanaf de vuurtoren de walvissen te spotten. Wij hadden hier niet zo veel geluk en zagen alleen een vin, heel ver weg.. 


Maar de Great Ocean Road heeft meer te bieden dan de alom bekende, prachtige kustroute. Zo is er ontzettend veel wildlife te zien. Bijvoorbeeld bij het plaatsje Kennett River. Hier zijn gekleurde vogels en zitten er koalas in de bomen. Een andere plek waar veel wildlife te vinden is, is in Warrnambool. Hier is namelijk het Tower Hill Wildlife Reserve. Op deze oude vulkaan zijn enorm veel wilde dieren en daarmee is dit de perfecte plek om zelf op safari te gaan.     


Het mooie aan het reizen met de camper is dat je zelf je dagindeling kunt maken. Er zijn genoeg campings en zelfs parkeerplaatsen waar overnacht kan worden. Tijdens het rijden is er daarom geen haast om de volgende accommodatie op tijd te bereiken. De Great Ocean Road kan met 2 overnachtingen gereden worden, maar toch zou ik aanraden om langer de tijd te nemen voor deze prachtige route.  


Tip van Yara:

"Neem langer den 2 overnachtingen voor The Great Ocean Road."

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Doe mee met onze foto actie en maak kans op een boekenbon!


Ga naar onze foto actie

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden