Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • Blog-Thomas-Oost-Canada

Met de camper door Oost-Canada | Cheap Campers 

Met de camper door Oost-Canada


Het kriebelde altijd al om naar Canada te gaan maar de doorslag gaf uiteindelijk dat we op het idee zijn gebracht een camper te gaan huren. We dachten bij ons zelf, dit is het! Op deze manier gaan we door het Canada toeren. Zo veel vrijheid en niet steeds inpakken en verhuizen tussen accommodaties, je rijdt letterlijk met je hele hebben en houden naar de volgende bestemming. Of dit nou een luxe camping is of een Nationaal Park met wat minder voorzieningen of geen, je kan zelfs een paar leuke hotels ertussendoor pakken als je dit fijn vindt.
 

We zijn de reis begonnen in Toronto en verbleven daar eerst twee dagen en een nacht in een hotel. Voor mensen uit Europa is het bij vrijwel alle verhuurders ook verplicht dat er een nacht tussen ophalen van de camper en aankomst zit. Ook als dat niet zo zou zijn had ik hiervoor gekozen, even bijkomen van de vlucht en genoeg tijd om Toronto stad te bekijken. We zijn naar de Niagara Falls geweest wat goed te doen is vanuit Toronto.


Tip van Thomas: Als je in Toronto bent tijdens het Ice Hockey seizoen kan je een avond naar een wedstrijd van de Maple Leafs, echt top!   
 

De tweede dag konden we vroeg de camper ophalen vanwege de early bird die we erbij geboekt hadden. De eerste op de lijst van plekken die we graag wouden zien was Bruce Peninsula National Park, dit is een prachtig natuurgebied met vele rotsstranden en enorm helder water. In de zomerperiode is dit echt een aanrader, zeker voor de adrenaline zoekers onder ons, die houden van klimmen en het springen van de mooie kliffen en rotsen. 


Vervolgens zijn we verder omhoog gereden door de natuurgebieden rond Huntsville, Northbay en Val d’Or - helemaal tot aan Ottawa. Beginnend met het Algonquin Provincial Park waar je eigenlijk al omringt bent met de prachtige bossen en meren onlangs dat je nog maar een paar uur van Toronto zit. Overigens is dit National Park één van de beste plekken om elanden te zien.

Deze omgeving strekt zich steeds meer uit en je gaat door honderden kilometers van prachtige diverse natuur vol met wild life. Met de camper kan je vrijwel overal overnachten en dit brengt heel veel vrijheid.

 

Ottawa is de hoofdstad van Canada en langzaam maar zeker voel je steeds meer de Franse invloeden opkomen. Montreal is de eerste Franse stad op de route en wat je misschien niet wist is dat het op een eiland ligt. De Stad heeft zowel een modern maar ook een oud stadscentrum en qua creatief design is het een bijzondere stad, zo heeft het bijvoorbeeld geen wolkenkrabbers en hier is bewust voor gekozen. Dit levert vooral vanaf de heuvel Mount Royal midden in het centrum een mooi plaatje op.

Rustig aan zijn we Langs de Saint Lawrence rivier en door Jacques Cartier National park naar Saguanay gereden. De Saguenay Fjord is omringt door groen en torenhoge kliffen die op sommige plekken recht uit het water rijzen. Je kan hier mooie wandelingen maken en in alle rust kamperen.


Thomas: De mooiste wandeling die we hadden gedaan was natuurlijk de Statue Trail, dit is een wandeling van zo’n zeven kilometer langs de mooie uitzichtpunten over de fjord.


Op de terugweg zijn we weer langs de Lawrence rivier gegaan omdat we zo langs het dorp Tadoussac kwamen, dit is een van de betere plekken in Canada om een walvistocht te doen. Het seizoen loopt zo ongeveer van Mei tot November maar de beste periode is einde Juni tot begin September. Mocht je dus in deze periode hierlangs komen of andere plekken waar je een walvis toch kunt doen is dat zeker een aanrader. 


De volgende Franse stad op de route is de hoofdstad van de Franse provincie, Quebec. Meer dan 95% van de inwoners spreekt Frans en een kwart spreekt zowel Engels als Frans. 

De stad ligt aan de Saint Lawrence rivier en heeft een heel mooi oud centrum, het voelde alsof de tijd even had stil gestaan. Het oudste gedeelte van Quebec is in 1985 dan ook verklaard tot wereld erfgoed.

Wij moesten de camper weer inleveren in Montreal en zijn via de andere kant van de rivier weer teruggereden. Dit is niet meer dan een paar uur rijden.

 

In Montreal hebben we nog even nagenoten van deze mooie reis, helaas zat het er alweer op. Het was echt een enorme beleving en ondanks dat we zoveel moois hebben gezien hadden we toch nog zo’n gevoel dat we nog meer zouden konden zien omdat overal waar je komt het zo mooi is. 

En als afsluitende tip: Maak keuzes en ga naar de plekken die je in ieder geval moet en wil gaan zien maar plan niet te veel in je reis zodat je niet constant onderweg bent. Ik heb zeker genoeg redenen om ooit weer terug te gaan naar dit prachtige land.

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden