Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • Blog-Mike-AU

Volg de blogs van Cheap Campers | Cheap Campers voor uw camperhuur!

Mike geeft tips voor wildlife spotten in Australië


Tijdens zijn camperreis van Cairns naar Brisbane heeft Mike een aantal plaatsen bezocht waar je met een beetje geluk typisch Australische dieren kunt spotten. Hieronder de top drie van zijn reis langs de oostkust. Echt een aanrader tijdens een camperreis! 


De zeeschildpadden in Bargara

In de kustplaats Bargara dichtbij Bundaberg (ja, dat van de lekkere Gingerbeer) neem je een mooie wandelpad naar Mon Repos. Dat staat om de Mon Repos Turtle Rookery waar zeeschildpadden eieren op het strand leggen. Het schildpaddenseizoen is van november tot maart.

Helaas waren de dagtours om de schildpadden te spotten allemaal geannuleerd omdat het seizoen voorbij was. Toch heb ik de gok genomen om naar Mon Repos te gaan om deze prachtige dieren te spotten op het strand. Ik ontmoette een vrijwilligster die schildpadeieren had gevonden. Wow! We hebben een nest gevonden, een droom werk werkelijkheid. Gemiddeld komen 250 eieren uit en alle schildpadjes gaan linea recta naar de zee, waar het volgende avontuur op ze wacht. Slechts 2% van alle kleine schildpadden haalt het om de grote oceaan in te gaan, zo de vrijwilligster. Op het strand wachten kookaburra’s (grote ijsvogels) en in de zee haaien die samen maar liefst 98% van de schildpadjes opeten.

 

Koala’s op Magnetic Island

Vanaf Townsville u gemakkelijk met de ferry van Sealink naar Magnetic Island, de camper blijft op het vaste land. De overtocht is maar ca 30 minuten. Op het eiland kunt u een buggy te huren.

Eenmaal aangekomen op Magnetic Island kunt u naar de Forts Walk, een wandelpad van ongeveer 4 km waar het Australische leger tussen 1943 en 1945 gevestigd was. Aan het eind van het wandelpad heeft u een prachtig uitzicht bij de forts.

Vandaag de dag zijn er erg veel koala’s in dit gebied, dus vergeet ook zeker niet in de eucalyptus bomen te kijken. U moet goed uw best doen om de koala's te kunnen spotten in de bomen. Koala's slapen over het algemeen veel. Let op het geluid (soort snurkgeluid) van een koala om te kunnen horen waar zij zijn.

 

Kangoeroes en Wallabies in Cape Hillsborough

Cape Hillsborough is een National Park in de Mackay regio. In het Cape Hillsborough National Park zijn, met name tijdens de zonsopgang, wilde kangoeroes en wallaby’s te spotten. Het beste kunt u de dieren op het Cape Hillsborough Beach zien waar zij elke ochtend aanwezig zijn.

Bij het strand is ook een mooie camping waar u kunt overnachten, zodat u 's ochtends vanuit uw camper gelijk naar het strand kunt waar de kangoeroes en wallaby's zijn. In Cape Hillsborough zijn mooie wandelpaden aangelegd, om de wallaby’s te spotten.

Naast de beschreven drie locaties is er natuurlijk veel meer wildlife in Australië. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een kasuaris in Missions Beach, dingo’s op Fraser Island en op veel plekken unieke vogelsoorten gespot.

Vergeet niet deze plaatsen toe te voegen aan uw camperreis door Down Under!
 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Doe mee met onze foto actie en maak kans op een boekenbon!


Ga naar onze foto actie

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden