Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
 • Home
 • blog
 • blog-marloes-tips-nz

Tips voor uw camperhuur in Nieuw-Zeeland | Cheap Campers

Met de tips van Marloes beleef je een onbezorgde camperreis door Nieuw Zeeland 


Nieuw-Zeeland is bij uitstek het perfecte land om per camper te verkennen! Je hebt de vrijheid om op eigen tempo te reizen en je zit niet vast aan een planning; oftewel optimaal genieten van je vakantie. De reisvoorbereiding is natuurlijk wel belangrijk en uiteraard denken we graag mee. Hieronder geven we een aantal tips voor het reizen per camper. Waar moet je aan denken in de voorbereiding? Wat neem je mee?
 

 • Voor goede tips onderweg kan je de app 'camper mate' downloaden; deze is ter plaatse offline te gebruiken en hier staan alle campings en info op vermeld.
   
 • Indien je in Nieuw-Zeeland op pad gaat met een ‘self-contained’ camper heb je eigen douche en toilet voorziening aan boord en is het toegestaan om te kamperen op alle DOC campings. Ga je met een compacte camper op pad zonder eigen faciliteiten dan is het wel toegestaan op sommige DOC-campings te verblijven, dit is te vergelijken met een Staatsbosbeheer camping en heeft minimale faciliteiten waardoor je alsnog midden in de natuur verblijft.

 

 • Voor Nieuw Zeeland is een internationaal rijbewijs verplicht, welke je kan aanschaffen bij de ANWB met pasfoto en eigen rijbewijs. Het document wordt dan direct in orde gemaakt. Ter plaatse zullen ze wellicht niet altijd vragen naar het internationaal rijbewijs maar mocht er iets op doen en er komt politie bij kijken dan is het wel noodzakelijk.

 

 • Vanwege de ruimte in de campers raden we aan niet allemaal een ‘harde koffer’  mee te nemen, maar bv. een tas van stof die je makkelijk kunt opbergen in de camper. Vaak heb je achterin de camper ruimte onder de banken/tafel.

 

 • Je kan op een camping een ‘powered’ of ‘non-powered’ plaatsje reserveren. Uiteraard moet je soms de camper even opladen en dan kies je voor ene ‘powered-site’. Handig om mee te nemen; wereldstekker en een stekkerdoos om alle apparatuur in één keer op te laden.

 

 • In de camper krijg je het aantal handdoeken conform het aantal personen. Het is dan ook aan te raden extra (sneldrogende) handdoek(en) en een extra theedoek meet te nemen. Je kan op een camping ook gebruik maken van grote wastrommels en drogers; deze werken op muntjes.

 

 • Een GPS is niet standaard in de camper; bij sommige verhuurders kan deze desgewenst erbij worden geboekt (ter plaatse te betalen)  Tip: je kan ook de app 'maps.me' downloaden en deze gratis gebruiken als navigatie.

 

 • Ga je beide eilanden van Nieuw-Zeeland bezoeken dan raden we aan vooraf de ferry te boeken. Wij reserveren deze met de mogelijkheid tot 48 uur voor aanvang nog kosteloos om te boeken naar een andere datum, mits beschikbaar.

 

Voor meer tips of advies kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen!

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden