Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • Blog-Marloes-NZ

Volg de blogs van Cheap Campers | Cheap Campers voor uw camperhuur!

Onbezorgd met een self-contained camper
 

De eilanden van Nieuw-Zeeland kennen een een veelzijdig landschap en na elke bocht zie je weer een prachtig panorma voor je liggen! De mooie bergen en meren, weilanden vol schapen, de ongerepte planenwereld, het land is naar mijn mening een groot National Park. Overal staan mooie wandelroutes aangegeven en je blijft je verbazen over de prachtige natuur.

 

Marloes: "Nieuw Zeeland is echt een camperland. Ik geef dan ook de voorkeur aan deze manier van reizen." 


Het reizen per camper geeft enorm veel vrijheid omdat je kan gaan en staan waar je wilt! Ga je met een ‘selfcontained-camper’ op pad, dan heb je een eigen douche en toilet aan boord en is het in Nieuw-Zeeland toegestaan om te wildkamperen. Let wel altijd op of  het veilig is. Daarnaast zijn er door het hele land DOC-campings te vinden; eenvoudige campings te vergelijken met staatsbosbeheer campings. Je dient hier bij aankomst geld in een enveloppe te leggen. Qua faciliteiten is er vaak alleen een picknicktafel. Komt erg in de buurt van wildkamperen en dan ook toegestaan voor campers, op sommige plekken alleen voor campers met douche en toilet.


De afstanden zijn goed te rijden. Alle trajecten zijn direct een excursie met de afwisselende vergezichten op de route. Houd dan ook rekening met 60km per uur voor je planning, omdat je overal stops maakt!
Elke dag is anders en je kan vier seizoenen op één dag meemaken. Plan je route vooraf een beetje, anders kom je tijd te kort! In het voorjaar is naar mijn mening de beste reistijd, in oktober en november gaat het land bloeien! In het hoogseizoen is het land een stuk drukker en ook duurder. Denk hier aan de vliegtickets en de huurprijzen voor campers.


Vaak reis je van het Noordereiland naar het Zuidereiland; je start dan in Auckland en reist naar Christchurch. Op deze manier reis je in het voorjaar met het weer mee. Het is ook spectaculair - aangezien je richting het ruige berglandschap van het Zuidereiland gaat. In het najaar reis je vaker van het zuiden naar het subtropische noorden, van Christchurch naar Auckland dus.


De camper gaat altijd mee op de ferry en hiervoor boek je een dag en tijdslot. Het is altijd aan te raden in de ochtend te varen aangezien het weer onstuimiger kan worden naarmate de wind opsteekt rond de middag. De ferry overtocht duurt ruim 3 uur en dan ben je rond lunchtijd aan de overkant en heb je voldoende tijd om naar de volgende camping te rijden. 


Tip van Marloes:

Bedenk vooraf welke excursies je graag wilt doen, soms is het verstandig deze vooraf te boeken! 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden