Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • blog-diana-swakopmund

Blog over Afrika Swakopmund | Cheap Campers

Swakopmund Namibie

Na een paar dagen in de natuur te zijn geweest is Swakopmund een fijne afwisseling. Swakopmund is wellicht de mooiste stad van Namibie, tenminste op cultureel gebied. In het centrum van de stad vindt u veel Duitse architectuur terug in oude gebouwen en domineren de pastel tinten en Jungendstil gevels. U vindt hier nog Duitse restaurants, bars en Konditoreien, waar u bijvoorbeeld Apfelstrudel kunt bestellen. In het Swakopmund Museum treft u een goede expositie aan over de koloniale Duitse tijd. Door zijn ligging aan de Atlantische Oceaan is Swakopmund één van de weinige badplaatsen van Namibie.


Een absolute aanrader is een toertje maken met Living Desert Tours. In het duingebied ten zuiden van Swakopmund gaat u op zoek naar de ‘Little Five’, de kleine dieren die zich hebben aangepast aan het leven in de woestijn. Het zal je verbazen wat je allemaal in de woestijn tegenkomt. We rijden in een 4WD door de duinen tot onze gids het eerste leven ziet: een kameleon. We lopen nog wat rond en zien ook wat sporen en een skink, een soort klein slangetje. Even later zien we de ster van de show: de Palmato Gecko met zijn pastelkleuren. Wat een beauty! Daarnaast zien we ook spinnen, hagedisjes en insecten. Gelukkig geen slangen, daar ben ik niet zo van. Brrr. We sluiten de tour af met een rit door de prachtig rode duinen en een verfrissend drankje.

 

Een andere aanrader is een boottocht in de Walvis Bay Lagoon. De omgeving van de lagune is een beschermd natuurgebied waar u een groot aantal vogels kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan flamingo’s, pelikanen en pinguïns, die er afhankelijk van het seizoen verblijven.

 

Tip van Diana:

Bij de Tiger Reef Beach Bar & Grill aan het strand is het heerlijk toeven na een lange rit door de woestijn.

 

Wij zijn bij een kleine gin distilleerderij geweest, Stillhouse Gin. De gin wordt gemaakt met lokale ingrediënten, erg lekker! Wanneer u van de voren belt kunt u langskomen in de distilleerderij, waar de gin in kleine hoeveelheden met liefde wordt gemaakt.

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden