Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • blog-diana-sossusvlei

Blog over Afrika Sossusvlei Namibie | Cheap Campers

Sossusvlei Namibië

 

Het stond al een tijdje hoog op mijn verlangslijstje: de Sossusvlei. Het landschap is absoluut spectaculair. De Sossusvlei is op zijn mooist in de ochtend en in de avond bij zonsondergang en - opkomst. Het licht is dan warm wat zorgt voor mooie contrasten tussen het wit van de klei en het rood van de duinen.

 

We overnachten in Sesriem, zodat we gelijk naar binnen kunnen zodra de poort opengaat bij zonsopkomst. Er staat al een aardige rij met auto’s, we zijn niet de enigen die naar binnen willen. Eenmaal in het park rijden we eerst wat verder tot we de zon boven de duinen zien opkomen. Och die kleuren! Nadat we de tijd hebben genomen om hier even goed van de genieten en een paar mooie foto’s te maken rijden we verder.

 

Op 45 kilometer van Sesriem ligt Dune 45, een zeer fotogenieke duin. De duinkam vormt de letter S waarbij je een prachtige scheidslijn tussen licht en donker krijgt. Je kan Dune 45 ook beklimmen, maar dat laten we graag aan anderen over. Aan het einde van de verharde weg ligt Big Daddy, een duin van 325 meter hoog. Hier bevindt zich ook de parkeerplaats voor 2WD voertuigen.

 

Met een 4WD voertuig kunt u de laatste 5 kilometer naar de Deadvlei zelf rijden. Wanneer u een 2WD voertuig heeft kunt u de laatste 5 kilometer lopen (houd rekening met de hitte!) of een 4WD Transfer nemen van de NWR. De Deadvlei is een witte kleivlakte dat is omgeven door hoge rode duinen. In de vallei staan skeletten van bomen die ongeveer 900 jaar oud zijn. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. De witte vlakte met de zwartgeblakerde bomen, omringd door rode duinen en onder een azuurblauwe lucht vormen een surrealistisch beeld. De afstanden zijn groter dan ik had verwacht. Trek daarom een hele dag uit voor een bezoek aan de Sossusvlei.

 

Tip van Diana:
Ik raad u aan te overnachten op de Sesriem Camp Site. Dit is de enige camping binnen de poort van het Nationale Park. Hierdoor kunt u al voor zonsopkomst op pad gaan en bijvoorbeeld bij Dune 45 de zonsopkomst bekijken.

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden