Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • blog-diana-afrika

Blog over Afrika Transfrontier Park Zuid Afrika Namibie Botswana | Cheap Campers

Kgalagadi Transfrontier Park

 

Onze trip naar het Kgalagadi Transfrontier Park begint in Upington, de grootste stad in het noorden van de Northern Cape. Upington, dat aan de Oranje Rivier ligt, ademt de rust uit van een provinciaal stadje. Er is een ruime keuze aan winkels, ideaal om uw voorraden aan te vullen en u zelf voor te bereiden op een trip naar het meest afgelegen deel van Zuid-Afrika.

 

Het Kgalagadi Transfrontier Park, het voormalige Kalahari Gemsbok National Park, ligt in het zuidelijke deel van de Kalahari woestijn. Het is het eerste grensoverschrijdende nationale park in Afrika, op de grens met Botswana en Namibië. Er staan weinig hekken, zodat de dieren vrij kunnen bewegen op zoek naar voedsel en water. De twee rivieren in het park, de Auob en Nossob rivieren, staan meestal droog.

 

Op onze eerste dag volgen we de droge rivierbedding van de Nossob rivier en passeren daarbij continue de grens met Botswana. Door recente regens is het verrassend groen, iets wat we niet helemaal hadden verwacht in de woestijn. Onderweg zien we heel veel hartebeesten en gemsbokken. Ook zien we een leeuwin lopen in de rivierbedding en enorm veel roofvogels.

 

We overnachten in het Nossob Camp, het verstgelegen Rest Camp vanaf de ingang van het park. De volgende dag rijden we naar Mata-Mata Rest Camp, aan de grens met Namibië. We rijden daarbij door een gebied met prachtige rode duinen. Hier staat het Kgalagadi Transfrontier Park om bekend en ik vind het geweldig mooi! We zien hier ook heel verschillende dieren die in de rest van het park niet voorkomen, zoals een kleine steenbok en de Northern Black Korhaan. Bij Mata-Mata zien we ineens heel veel giraffen lopen. ’s Avonds worden we getrakteerd op onweersbui met enorm veel bliksemflitsen. Nog nooit zo veel bliksem gezien.

 

Gelukkig is het de volgende dag alweer droog als we weer op pad gaan. We volgens eerst de droge rivierbedding van de Auob rivier en doorkruizen wederom de rode duinen op weg naar de Twee Rivieren Rest Camp. Een dag met weinig kilometers zodat we wat langer kunnen kijken bij de verschillende waterplaatsen. Vanavond geen regen maar een prachtige sterrenhemel, zoals je deze enkel in Afrika kunt zien. Wow! Op de laatste dag maken we nog een bonusrondje in het Kgalagadi Transfrontier Park. Ik wil zo graag nog een cheetah zien en krijg een prachtig afscheidscadeau! We zien een cheetah aan komen lopen van de rivierbedding naar een waterplaats. Geweldig!

 

Nu kunnen we terug naar Upington waar we bij de Ierse kroeg aan de Oranje Rivier ons avontuur afsluiten. Wij hebben in chalets geslapen in de Rest Camps. Je kan hier echter ook kamperen.

Houd er rekening mee dat uw telefoon in het Kgalagadi Transfrontier Park geen ontvangst heeft en wifi is, wanneer het beschikbaar is, erg traag.


Tips van Diana: Voor een reis naar het Kgalagadi Transfrontier Park raden wij u aan een 4WD voertuig te huren, aangezien de wegen in het park soms in slechte conditie verkeren.
Bij de Rest Camps kunt u ook benzine tanken. In Askham is de laatste mogelijkheid om buiten het park te tanken. Alle Rest Camps hebben kleine winkeltjes, die in Twee Rivieren is wat groter. Wij raden u echter aan vooraf in Upington voorraden in te slaan. In het Twee Rivieren Rest Camp vindt u ook een restaurant.

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden