Please enable JavaScript in your browser.

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • blog
  • blog-barbara-west-canada

Camperreis van Calgary naar Oregon en terug | Cheap Campers

Met de camper door het westen


We droomden ervan om met onze dochters op een uitgebreide campervakantie te gaan door het westen van Noord-Amerika. Net voor de oudste naar school ging, hakten we de knoop door een huurden we voor 7 weken een motorhome van Cruise Canada, van en naar Calgary.


Om met het happy end te beginnen: het was een zeer geslaagde vakantie en we hebben allemaal ontzettend genoten.


Canada is zeer geschikt voor het reizen met kinderen. Al bij de overstap in Toronto werd dat duidelijk: in de terminal van luchthaven was er een speeltuin en de meiden deden meteen mee met een paar Engelstalige kids. De eerste woordjes Engels pikten ze zo maar op, nog voor dat we in Calgary aankwamen. 


Na een paar dagen in Calgary in een appartement om aan het tijdsverschil te wennen, gingen we de camper ophalen. In het depot bleek de gehuurde C25 van Cruise Canada echter niet klaar te staan. Ze gaven ons een C30. Wij keken elkaar aan. Dat is toch die hele grote camper van 10 meter lang? Is deze niet veel te groot voor ons?
Deze camper bleek onze “redding”. Er is namelijk achterin een slaapkamer met een groot bed, waar de kleintjes heerlijk kunnen slapen terwijl je ’s avonds nog in de woonkamer zit. In een land als Canada is er geen onderscheid, of je nou in een C25 of een C30 rijdt. Maar binnen in is het een wereld van verschil. En in mei en juni heb je deze binnenruimte nog echt wel nodig, het is namelijk ’s nachts koud en je kunt niet altijd buiten eten of gezellig zitten.  


We reden eerst naar de bekende kuuroord Banff, het begin van de Rocky Mountains. Hier kun je lekker wandelen en de zuivere berglucht opsnuiven en in de hot springs badderen. Iets verderop is het wonderschone gelegen Lake Louise, met het gelijknamige meer. Ook hier zijn verschillende wandelingen die je kunt doen. Op alle campings waren er speeltuinen en ook in de stadjes vind je openbare klauter- en speelgelegenheden.


Een van de hoogtepunten van de Canadese Rockies is de Icefields Parkway. Prachtig mooi! Mis zeker het Columbia Icefield niet. Met enorm grote bussen rijd je op de Athabasca gletsjer, een belevenis voor iedereen!

Verderop is Jasper, ook dit een leuk stadje met veel mogelijkheden in de omgeving om te kanoën, wandelen en in de natuur te zijn. Via de hoogste berg van Canada bereikten we het Wells Grey Provincial Park. Een pareltje met z’n talloze watervallen en meertjes. 


En dan Vancouver, een stad die altijd fascineert en voor jong en oud wat te bieden heeft: Stanley Park, het Aquarium, Grouse Mountain, Gastown en nog veel meer. We reden verder langs de prachtige Sunshine Coast, die daadwerkelijk zonovergoten was. Eigenlijk zijn het allemaal eilandjes en je neemt de ferry, zodra de weg weer ophoudt. Bij Powell River kan je oversteken naar het “grote eiland”: Vancouver eiland. Prachtig mooi. Sommige plekken zijn al door de massa’s ontdekt, andere nog steeds lekker rustig en overal zit je in de prachtige Canadese natuur. Met een beetje geluk kan je in deze wateren ook orka’s en dolfijnen zien.   


Barbara: we reden verder langs de prachtige Sunshine Coast, die daadwerkelijk zonovergoten was. Eigenlijk zijn het allemaal eilandjes en je neemt de ferry, zodra de weg weer ophoudt. 

 

Maar ook over de grens in de VS zijn de natuur en landschap fantastisch: Port Angeles in de VS bereik je ook weer met de ferry en dan beland je in het Olympic National Park of beter gezegd in een sprookjesbos. De Ho Rainforest lijkt heeft zeker model gestaan voor een prentenboek met elfen en kabouters. Mar ook de westkust van dit schiereiland is onvergelijkelijk.


De motorhome werd om de dag meer het thuis en het huis in het verre Nederland was al bijna vergeten. Elke dag op ontdekkingsreis, elke dag vakantie op de mooiste plekken. Het als het weer wat minder werd, reden we gewoon weer verder.  

Dan langs de ruige maar ongelofelijk mooie kust van Oregon: rotsen, golven, stranden, bossen – het is er een paradijs voor natuurliefhebbers. De kids genoten er net zo als de ouders: er werden zandkastelen gebouwd, steentjes en schelpen verzameld, nieuwe speeltuinen ontdekt, mini golf gespeeld, gebadderd, vuurtjes gestookt en gewandeld.  


We verlieten de kust en kwamen bij Crater Lake National Park in Oregon, bij Craters of the Moon National Park in Idaho om maar bezienswaardige natuurmonumenten te noemen.  


Twee van de absolute hoogtepunten waren de Yellowstone en Grand Teton National Parken. De geisers en de buffels, de bergen en de prairies, kokende modder en wilde bloemen, herten en eekhoorntjes  – je raakt er niet uitgekeken. Omdat het 4 juli en dus Independence Day was, trokken de Amerikanen zelf erop uit en ineens waren de campings vol. De zomervakantie was begonnen. Vanaf nu gingen we een paar dagen vooraf bellen om de campings te reserveren.


In de Amerikaanse staat Montana is Glacier National Park welke grenst aan de Canadese Waterton National Park. Bij elkaar een heel groot gebied van bergen, meren, bossen, herten en fantastische panoramische uitzichten. Hier zagen we ook enkele zwarte beren. Het is dan ook niet toegestaan etenswaren te laten slingeren en alles moet altijd in de camper worden gestald of in een “bear container” worden veilig worden opgesloten.  


En dan was het weer tijd om terug te rijden naar Calgary. Helaas moesten we de motorhome of de “home” zoals de meiden onze “Cruisy Busy” noemden weer inleveren. De oudste huilde, ons thuis was weg. Ze kon zich het huis in Amsterdam niet meer voorstellen. Wat nu?   

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden