Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • Costa-de-Lisboa

Rondreizen in de omgeving van Lissabon | Cheap Campers

Ontdek Lissabon en omgeving met een huurcamper! 

Portugal is een heerlijk land. Het is van alle markten thuis, lekker weer, aardige mensen, prachtig landschap, stranden om bij weg te dromen en nog zo veel meer.

Veel mensen doen tijdens hun reis naar Portugal maar een deel van dit mooie land aan, maar je beleeft het land pas echt als je er met een camper door heen rijdt! Naast het feit dat het gewoon ideaal is om je “huisje” altijd bij je te hebben, brengt het je ook nog eens op on ontdekte plekjes en ontmoet je de locals op deze manier veel makkelijker. En locals wil je ontmoeten, want ze zijn super vriendelijk en vertellen je graag over alle prachtige plekjes die het land te bieden heeft.

Leuk feitje, de wegen in Portugal zijn ook nog eens super goed, de campings zeer goedkoop en soms zelfs gratis!

 

Saudade is een van de mooiste Portugese woorden, vol van emotie en bijna niet te vertalen. De Portugezen gebruiken het om hun gevoel te uiten. Dit kan een gevoel van gemis, liefde of afstand zijn. Wij zouden het omschrijven als heimwee of verlangen. Als je in Lissabon of Porto naar een Fado luistert, zul je het woord vaak terug horen. 

 

Costa de Lisboa

De Costa de Lisboa is een ontzettend gevarieerd gebied, bezoek de stranden van Cascais, snuif de cultuur op in Lissabon en bezoek de kastelen van Sintra. Kortom voor ieder wat wils!

Lissabon is de grootste stad van Portugal en daarmee de hoofdstad. Maak deze stad als je begin of eindpunt, Lissabon is een Must See tijdens een reis door Portugal. Om een goede indruk van de stad te krijgen, kun je deelnemen aan een gratis gegidste wandeltocht door de stad. De locals zijn zo trots op hun stad, dat ze de toeristen maar wat graag een rondleiding geven. En wat is nu beter dan een nieuwe stad te verkennen met een local. Zwerf door de kleine straatjes van de wijk Alfama en sluit de dag af met een drankje in de Barrio Alta. Bezoek ook zeker een Fado restaurant, bijvoorbeeld Tasco do Chico. Dit is een klein familie restaurant bekend vanwege de Fado optredens. Wat ook zeker niet mag ontbreken is een ritje met Tram 26.

Bezoek ook zeker de wijk Belém. Dé Pastel de Nata hoofdstad van Portugal. Hier komt het heerlijke gebakje vandaan en daardoor wordt het ook wel Pastel de Belém genoemd. 

 

Cascais en Estoril

Eigenlijk zijn dit twee losse steden, maar in de loop der tijd zijn ze aan elkaar gegroeid. Toch zijn ze heel verschillend van elkaar. Cascais is het knusse en pittoreske deel van de twee. Vissersbootjes aan het strand, kleine restaurantjes en historische gebouwen. Estoril is meer het mondaine gedeelte van de twee, gesierd door een casino en dure hotels.

 

Sintra

Op ongeveer een half uurtje rijden vanuit Lissabon ben je in het bergdorp Sintra. Op zonnige dagen zie je de prachtige en heldere kleuren van de kastelen, maar op mistige dagen ervaar je de mystiek van het dorp. Het is het makkelijkst om met de stadsbus door het dorp heen te bewegen. De wegen zijn redelijk smal en met de bus stap je uit voor de deur. Een ticket kost ongeveer €5 per persoon, maar kan in de zomermaanden wel erg druk zijn. Kaartjes voor de paleizen koop je los bij ieder paleis. Sommige brengen een bezoek van een dag aan Sintra, maar je kunt hier rustig meerdere dagen verblijven. Het bekendste kasteel is toch wel Palácia da Pena en mag dan ook absoluut niet ontbreken aan een bezoekje. Naast dit kasteel zijn er nog tal van andere kastelen zoals Quinta da Regaleira, Palacio de Monserrate en het paleis van Sinta.
 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020 205 09 86

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden