Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-zweden/swedish-lapland

Swedish Lapland | Cheap Campers

Swedish Lapland

De laatste wildernis van Europa is te bewonderen in Lapland. Waar de Sami in de zomer nog onder de stralen van de middernachtzon leven en in de winter in het schijnsel van het Noorderlicht. Zweeds Lapland is een gigantisch groot gebied in het noorden van Zweden van ongerepte natuur en unieke flora en fauna. Van hoge bergen naar uitgestrekte toendra’s en van knusse rode huisjes naar moderne kustplaatsjes. De weelderige bossen en woeste rivieren die tussen de kust en de bergen van Swedish Lapland gelegen zijn, zullen uw ervaring met Zweden tijdens uw camperrondreis compleet maken. 

Lapland is een enorm gebied in Scandinavië en strekt zich uit over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje van Rusland. Hier leven de Sami, die nog de enige inheemse bevolking van Europa zijn. In het noordelijke deel van Zweden, ook wel Norrland genoemd, ligt het Zweedse Lapland. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Ontmoet de traditionele Sami en leer hun unieke gewoontes en tradities kennen tijdens een bezoek aan een rendierboerderij of het Zweedse Sami museum in Jokkmokk. Maak een husky-tocht, ga op sneeuwsafari, verken de mooiste natuurgebieden, probeer het vliegvissen eens uit, geniet van de Middernachtzon of aanschouw misschien wel het noorderlicht!

 

 

Highlights van Swedish Lapland


 
Werelderfgoed Laponia

Laponia is een groot natuurgebied in Zweeds Lapland en wordt door UNESCO beschermd, wegens de combinatie van unieke natuur en culturele waarden. Dit bergachtige landschap ligt dicht bij de poolcirkel en bestaat bijna geheel uit nationale parken en natuurreservaten. Van oost naar west zijn de vier nationale parken: Sarek, Stora Sjöfallet, Muddus en Padjelanta. Sjaunja en Stubba zijn de twee natuurreservaten. Al meer dan 5000 jaar leeft hier het normadische volk, de Sami. In deze ongerepte wildernis liggen aaneengeschakelde bergketens, gletsjers, oerbossen, bergmeren, hoogvlaktes, valleien en wetlands.  

 

De Sami

De Sami is een inheems volk dat in Lapland leeft. Het is mogelijk om in Zweeds Lapland dit bijzondere volk te ontmoeten en kennis te maken met hun unieke cultuur en tradities. Zij jagen en vissen om aan eten te komen en ze leven nog van het vlees, de huiden, de botten en de melk van de rendieren. Daarnaast hebben zij nog altijd hun eigen taal, het Sápmi. Ten noorden van de poolcirkel ligt in Jokkmokk het Sami-centrum. Dit is altijd een goede ontmoetingsplaats geweest voor bijeenkomsten van de Sami en om handel te drijven. In het Ájtte Museum kunt u alles leren over de Sami cultuur. Daarnaast is er veel informatie te vinden over de omliggende natuur en de wilde dieren die hier leven. 

 

Storforsen 

In Norbotten nabij het plaatsje Vidsel liggen de indrukwekkende stroomversnellingen van Storforsen. Dit is de grootste stroomversnelling van Europa en is zeker de moeite van een bezoekje waard. Zeker in de zomer als het enorme volume aan smeltwater uit de bergen over een afstand van 5 kilometer 82 meter naar beneden dendert. In het Storforsen Naturreservat is het mogelijk om via houten bruggen en wandelpaden dichtbij de stroomversnellingen en watervallen te komen en van dichtbij het gigantische natuurgeweld te aanschouwen. 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden