Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-zweden/smaland

Småland in Zweden | Cheap Campers

Småland

De zuidelijke groene en waterrijke regio Småland is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en tevens voor gezinnen. Van mooie nationale parken vol kleine eilandjes tot talloze idyllische dorpjes, zoals Jönköping en Vimmerby, bekend van Pippi Langkous. Het heuvellandschap is bezaaid met meren, bossen, riviertjes en heeft een lange kustlijn vol kliffen met het prachtige eiland Öland voor de deur. Het bekendste nationale park van de regio is het Store Mosse ten zuiden van Lapland. Het heeft één van de grootste moerassen en is een indrukwekkend vogelgebied. In het nationale park Nora Kvill en Blå Jungfrun, een onbewoond eiland, zijn vele prachtige wandelingen te maken.

 

Småland heeft wel meer dan 5.000 meren, waarvan Bolmen het grootste is en veel wateractiviteiten te doen zijn. Maar gaat u met kinderen dan kunnen zij zich prima vermaken in één van de unieke thema- en natuurparken. Hier bevindt zich het bekende Astrid Lindgren's World waar personages uit haar boeken, zoals Pippie Langkous, tot leven komen. Of speel cowboytje met Lucky Luke in het themapark High Caparal. Naast deze populaire themaparken zijn er nog 8 rendierparken waar deze dieren van heel dichtbij te observeren zijn.

 

 

Highlights van Småland


 
Store Mosse National Park

Aan de westkant van Småland ligt het Store Mosse National Park. Dit is het grootste moerasgebied van Zuid Zweden. In dit prachtige gebied van onaangetaste natuur bevindt zich een grote variatie aan planten en dieren, zoals de eland, kraanvogels en arenden. Ga op ontdekkingstocht over één van de verschillende routes door het park. In het Store Mosse heeft u keuze uit maar liefst meer dan 40 kilometer aan wandelroutes. Een eenvoudige track, tevens geschikt voor kinderen, is de ‘Transtigen’. Houdt u van iets meer uitdaging dan kunt u ook de langere wandeltocht rondom het meer Kävsjön wandelen. Dit is één van de bekendste vogelmeren van het land en een belangrijk broedgebied van kraanvogels. 

 

Astrid Lindgrens Wereld

In het pittoreske plaatsje Vimmerby ligt het attractiepark Astrid Lindgrens Värld. Deze Zweedse schrijfster is vooral bekend van haar boeken over Pippi Langkous. In dit themapark komt u de meeste personages en werelden uit de boeken van Astrid Lindgren tegen. Zo kunt u natuurlijk Pippi Langkous ontmoeten, maar ook Ronja de Roversdochter, de gebroeders Leeuwenhart of bezoek Villa Kakelbont. Laat uw kinderen spelen in de compleet nagebouwde decors uit hun favorieten boeken of aanschouw een toneelvoorstelling. Een ander leuk themapark, ten noorden van Vimmerby, ligt het ‘Nils Holgerssons Värld’, 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden