Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-noorwegen/geirangerfjord

Geirangerfjord | Cheap Campers

Geirangerfjord in Noorwegen

Het wereldberoemde Geirangerfjord is één van de meest spectaculaire plekken op aarde, waar gletsjers deze diepe fjord heeft uitgegraven tijdens de IJstijd. Het gebied kenmerkt zich door denderende watervallen die vanaf steile kliffen de fjord instorten. Met sneeuw bedekte bergen, kleine dorpjes langs de oevers van diepblauwe fjorden en groene bossen vormen het decor van dit meest spraakmakende stukje van Noorwegen.

 

De Geirangerfjord is gelegen in het Westland van Noorwegen en is slechts een 15 kilometer lange arm van de gigantische Storfjord. Het is de meest bekende fjord wegens de vele watervallen die naar beneden kletteren. Enkele bekende watervallen die zeker indruk zullen maken zijn de ‘Seven Sisters’, de ‘Bridal Fall’ en  de ‘Groom waterfalls’.

 

Het is mogelijk om een vanaf het informatiecentrum in Geiranger een boottocht te maken door het fjord met prachtig uitzicht op de uitstekende rotsen, kloven en talrijke watervallen. Een absolute aanrader is ook de Trollstigen bergweg te nemen, slingerend langs steile bergwanden. De bekendste wandelroute in Geiranger is de Fossevandering of wel de watervallenwandeling. Andere hoogtepunten die u niet kunt missen zijn een excursie naar het Dalsnibba uitzichtpunt via weg 63 en naar de Westeras Gard boerderij voor een prachtig uitzicht op de Geirangerfjord.

 

 

Highlights van Geirangerfjord

 

Trollstigen

Trollstigen ook wel de Trollenroute genoemd ( Road nr 63) maakt deel uit van de Noorse Scenic Route en is ongeveer 20 km lang. Deze populaire weg slingert met elf haarspeldbochten van Åndalsnes naar het zuiden. De  weg is speciaal zo ontworpen dat het in de omgeving past. De weg voert over een interessante brug in natuursteen over de Stigfossen waterval en sommige delen zijn uitgehouwen in de rots of gebouwd op stenen muren. Het is mogelijk om via stalen loopbruggen en het uitkijkplatform Trollstigheim een panoramisch overzicht van het landschap te krijgen. In de winter is de weg gesloten en opent normaal gesproken eind mei of begin juni.

 

Fossevandering

De bekendste wandelroute in Geiranger is de Fossevandering of ook wel de Watervallenwandeling genoemd. Deze wandeling gaat 327 treden omhoog of omlaag door prachtige natuur en langs de Storfossen waterval. Het pad loopt vanaf het centrum van Geiranger tot het Noorse Fjordcentrum. 

 

Geiranger Skywalk - Dalsnibba

Een echte aanrader tijdens een bezoek aan Geiranger is natuurlijk ook het spectaculaire uitzicht vanaf het Dalsnibba uitzicht punt op 1500 meter vanaf de Geiranger Skywalk.  Dit is het hoogste uitzicht op een fjord vanaf een weg in Europa. Misschien behoort dit zelfs wel tot één van de mooiste uitzichten in de wereld. De tolweg 63, open van midden mei tot oktober, voert vanaf het Djupvatnet meer naar boven toe direct naar het adembenemende uitzichtpunt op de Geirangerfjord. Kijk uit over de prachtige fjord met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Dit moet u gezien hebben!

 

Flydalsjuvet

Een ander indrukwekkend uitzicht over het Geirangerfjord is vanaf het Flydalsjuvet. Dit gemakkelijk te bereiken uitzichtpunt ligt op 4 km vanaf het centrum van Geiranger op weg naar Grotli. Het viewpoint ligt aan een steile berghelling en is opgesplitst in twee plateaus verbonden met een loopbrug. Deze plateaus bieden zicht op de 1.502 meter hoge Laushornet bergtop en de 1.629 meter hoge Eidshornet bergpiek. Flydalsjuvet is één van de populairste plekken om reisfoto’s te nemen tijdens uw camperreis Noorwegen. 

 

Norsk Fjordsenter Museum

Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het Norsk Fjordsenter. Een unieke tentoonstelling van lokale cultuur en natuur. Hier wordt alles vertelt over de West Noorse fjorden en hoe deze gecreëerd werden. Ze nemen u mee op een beeldende natuurreis in de bijbehorende bioscoop. Tevens zijn er in het winkeltje heerlijke Noorse producten te verkrijgen.

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden