Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-ijsland/snaefellsnes-schiereiland

Snæfellsnes schiereiland | Cheap Campers

Snæfellsnes schiereiland in IJsland

Snæfellsnes is net IJsland in het klein. Op dit schiereiland in het westen van IJsland zijn veel kenmerkende landschappen te bewonderen waar IJsland zo bekend om staat. Vulkanen, lavavelden, basaltformaties, fjorden, kliffen, zwarte zandstranden, watervallen en warmwaterbronnen zijn allemaal terug te vinden op Snæfellsnes schiereiland. Dit grootste schiereiland van IJsland en tevens jongste nationale park, is tussen de Faxaflói baai in het zuiden en de Breiðafjörður fjord in het noorden ingeklemd. Over de gehele lengte van oost naar west loopt een bergketen, waarvan de Snæfellsjökull het hoogste punt van 1.446 meter hoog is. De top van deze Snæfellsjökull vulkaan is geheel bedekt met een glinsterende ijskap, ook wel ‘jökull’ genoemd. ‘Jökull’ is de vertaling van gletsjer. 

Snæfellsnes is door de goede wegen prima te bereiken vanuit Reykjavik. Dit kan gewoon met een 2WD camper. Neem een kijkje in dit compacte gebied om een indruk te krijgen van de spectaculaire natuurpracht dat IJsland te bieden heeft. Aan de ruige noordkust in de plaatsen Grundarfjörður, Stykkishólmur en Ólafsvík wonen de meeste inwoners van Snæfellsnes. In het westelijke puntje van het schiereiland is het Snæfellsjökull National Park opgericht om dit deel te beschermen. Hier zijn prachtige stukken natuur te vinden, zoals de vulkanische krater Vatnsborg en het gouden strand Skarðsvík. Met een beetje geluk kunt u vanaf speciale uitkijkpunten langs de kust van dit nationale park walvissen voorbij zien zwemmen. 

 

Highlights van Snæfellsnes

 

Kirkjufell

De opvallende kegelvormige berg Kirkjufell is een bekende plek in IJsland. In combinatie met de spectaculaire waterval en de bijzondere natuur heeft deze plek bijna iets magisch. Deze in het Nederlands vertaalde ‘kerkberg’ is zeker de moeite van een bezoekje waard. Zelfs in de mist of regen, met ijs of in het Noorderlicht, deze berg zorgt altijd wel voor spraakmakende foto’s. Deze mysterieuze berg ligt ten noorden van het typisch IJslands vissersdorpje Grundarfjörður. Dit kleine dorpje met karakteristieke houten huizen is in het noorden van Snæfellsnes gelegen en ligt in een prachtige omgeving van watervallen en ijsrotsen. Vanaf hier kunt u op walvissafari gaan of tijdens een boottocht papegaaiduikers en andere vogels spotten. 

 

Snæfellsjökull National Park

Het beschermd natuurgebied Snæfellsnes National Park in het westen van het schiereiland is in 2001 opgericht om het unieke landschapen de inheemse flora en fauna te behouden. Er zijn goede wandelpaden om het gebied te kunnen bewonderen. De Snæfellsjökull gletsjer is het hoogtepunt van dit nationale park. Oorspronkelijk was de gletsjer een vulkaan die door een ontploffing ingestort is. De krater die achterbleef is inmiddels gevuld met ijs en heeft een hoogte van 1.446 meter. De gletsjer is omgeven door lavavelden waar veel unieke vogelsoortenleven. 

 

Stykkishölmur

Het charmante stadje Stykkishólmur, vol gekleurde huizen, is de grootste stad van het Snæfellsnes schiereiland. Deze vissersstad met 1.100 inwoners ligt halverwege de noordkust van het schiereiland en kijkt uit op rotsen en kleine eilandjes. Vanuit dit dorpje is het mogelijk een rondvaart door de Breiðafjörður fjord te maken. Vanaf deze fjord is het mogelijk de kustlijn van de westfjorden te zien. Vanaf een heuvel waar de vuurtoren Súgandisy staat is er een panoramisch uitzicht over het fjord en de stad. Overnacht op een camping in Stykkishólmur om op een rustig tempo het schiereiland te ontdekken. 

 

Arnarstapi

Aan de zuidkust van het Snæfellsnes schiereiland ligt het dorpje Arnarstapi, wat ooit een vissershub was. Het dorpje is omgeven door ruige kliffen en bizarre basaltformaties met de prachtige boog Gatklettur. In dit gebied zijn prachtige wandelingen langs het wilde water en met de berg Stapafell op de achtergrond te maken. De populaire wandeling langs de kust van Arnarstapi naar Hellnar gaat over prachtige kliffen en door zwarte lavavelden.

 

Skálasnagaviti

Op het uiterste puntje van het Snæfellsnes schiereiland ligt de gele Skálasnagi vuurtoren, ook bekend onder de naam Svortuloft. Omgeven door lavavelden heeft  u vanaf hier een schitterend uitzicht over de ruige kust en rotswanden vol verstopte vogels. 

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden