Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-finland/lakeland

Lakeland in Noorwegen | Cheap Campers

Lakeland

 

Laat u verbluffen door de wirwar van duizenden meren met groene eilanden, die met elkaar verbonden zijn door rivieren en kanalen, afgewisseld met uitgestrekte bossen. Het Finse Lakeland is het grootste merengebied van Europa. Hier treft u echt nog de typische Finse identiteit aan van ongerepte groene bossen, glinsterende meren en glooiende heuvels. Saimaa, het grootste meer van het land, ligt in het merengebied in Oost-Finland. Dit is het leefgebied van de zeer bedreigde Saimaa Ringelrob. Deze mooie dieren zijn vaak te bewonderen tijdens een boottocht. Andere activiteiten in deze regio zijn, kanoën, vissen, zwemmen en heerlijk genieten van een barbecue met uitzicht over het meer. U kunt tevens vanaf de steden Kuopio en Savonlinna een tocht met een stoomboot maken. Of geniet van een cruise over het langste meer van Finland, het Païjänne meer. In de winter veranderen de sommige meren in lange natuurlijke schaatsbanen. Maar ook is ijsvissen in de winter erg populair. 

 

Veel Finnen genieten van een leven aan het water, waardoor ook veel karakteristieke huisjes en sauna’s aan de oevers van de meren worden gebouwd. Gelukkig is tegenwoordig de natuurpracht van Lakeland goed toegankelijk voor bezoekers. De vele nationale parken bieden een onvergetelijke ervaring in de natuur. Zo is het Koli Nationaal Park aan de oevers van de westkant van het Pielinenmeer, één van de hoogtepunten van uw reis door Finland. Het Kolovesi Nationaal Park staat bekend om de rotswanden die oprijzen langs de smalle waterwegen van het Saimaa- merengebied. Tevens een aanrader en één van de beste plekken om de Saimaa Ringelrob te spotten. Een ander pareltje om te bezoeken is de op eilandjes gebouwde stad Savonlinna. Een levendige stad, die vooral in de zomer veel bezoekers trekt vanwege de gezellige festivals en concerten, zoals het Fins Opera Festival wat in het oude kasteel Olavinlinna op één van de eilandjes gehouden wordt. 

 

Geniet van deze indrukwekkende regio en reis per camper langs de vele meren en de ruige Finse natuur. Buiten de beschermde natuurgebieden en reservaten is het mogelijk om voor 24 uur vrij te kamperen in Finland, zodat u op de mooiste plekjes kunt staan en met een prachtig uitzicht kunt wakker worden!

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden