Please enable JavaScript in your browser.

Vind uw camper

Zoek campers

Ophaallocatie
Afleverlocatie
Ophaaldatum
Afleverdatum
2 Vol.
  • Home
  • camperreizen-duitsland/sauerland

Sauerland in Duitsland | Cheap Campers

Sauerland in Duitsland

Niet ver van de Nederlandse grens op maar enkele uren rijden vanuit Amsterdam ligt het schitterende middelgebergte van Sauerland. Van glooiende heuvels van ongeveer 200 meter hoogte in het dal van de Ruhr tot aan ruim 800 meter hoge bergen in de omgeving van het bekende Winterberg. Het afwisselende landschap vol spectaculaire hellingen, grote stuwmeren en uitgestrekte bossen met vele fiets- en wandelpaden, maakt het een favoriete bestemming voor de actieve Nederlandse reiziger.  Sauerland staat tevens bekend om eeuwenoude tradities en lekker eten in de authentieke dorpjes met karakteristieke vakwerkhuizen. 

 

De prachtige bergachtige vakantiebestemming Sauerland in Midden-Duitsland in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen is een begrip onder de Nederlanders. Het gebied kent echter geen exacte grenzen. Het noordwesten van Sauerland is wat vlakker en in het zuidoosten vindt u het indrukwekkende Hochsauerland. Mede door de grote hoogteverschillen in het middelgebergte kent de natuur veel biologische diversiteit van planten en dieren.

 

Of u nu een korte camperreis met zijn tweeën maakt of een langere reis met het hele gezin, er is van alles te beleven in Sauerland. Er zijn prachtige natuurparken zoals; Ebbegebirge, Arnsberger Wald en Diemelsee, waar de informatiecentra veel gedetailleerde informatie over de diverse wandelroutes en de verschillende soorten planten verstrekken. Kinderen kunnen spelenderwijs de natuurleerpaden afleggen die er speciaal voor hen zijn uitgezet. Naast de avontuurlijke wandelroutes die naast spanning educatie bieden, is er veel plezier te beleven in de  diverse wildparken en rodelbanen. Liefhebbers van kunst en cultuur hoeven zich eveneens niet te vervelen. Maak kennis met het ambachtelijke bestaan van vroeger in de diverse musea en mijnen of bezoek de cultuurstad Kessel. Huur een camper vanuit Keulen, Düsseldorf, Dortmund of liever gewoon vanuit Amsterdam en ontdek dat Sauerland zoveel meer te beiden heeft dan alleen als skigebied. 

 

Highlights van Sauerland

 

Rothaargebergte

Het natuurpark Rothaargebergte is het hoogste deel van Sauerland, ook wel ‘het land van duizend bergen en dalen’ genoemd. Dit bosrijke middelgebergte is een geliefd wandelgebied en biedt onderdak aan de Langenberg en de bekende berg; Kahler Asten bij Winterberg. Het grootste gedeelte van het Rothaargebergte ligt in Noordrijn-Westfalen en een klein deel in Hessen. Naast prachtige natuurgebieden heeft het natuurpark ook diverse stuwmeren, zoals; Hennesee en Biggesee, imposante kastelen en mysterieuze ruïnes. De Rothaarsteig is een 154 kilometer lange wandelroute die dwars door het gebergte loopt en Brilon in het Sauerland met Dillenburg in het Siegerland verbindt. 

 

Druipsteengrotten Atta-höhle in Attendorn

Het grootste grottenstelsel van Duitsland  is de druipsteengrot Atthöhle bij Attendorn. Deze ondergrondse kalkformaties met fraaie stalagmieten en stalactieten zijn per toeval in 1907 ontdekt. Tijdens een 45 minuten durende rondleiding door de grot ziet u het mooiste gedeelte van het in totaal drie kilometer lange gangenstelsel.

 

Burcht van Altena

Hoog boven het stadje Altena torent de burcht van Altena uit. Deze burcht die op een heuvelrug gebouwd is, stamt uit het begin van de twaalfde eeuw. Bij het kasteel zijn twee musea gevestigd en de allereerste jeugdherberg van de wereld. De prachtige burcht is dé bezienswaardigheid van de stad en waant u zich echt weer even helemaal in de Middeleeuwen. 

 

Slot Berleburg

Eén van de weinige kastelen die nog door de eigenaars bewoond wordt is Slot Berleburg in de plaats Bad Berleburg. In de 13e eeuw is het kasteel ooit als klooster begonnen. Maak een rondleiding binnen de muren van het slot en bewonder de vele schatten die hier nog te vinden zijn. 

 

Altstadt Soest

De geschiedenis komt tot leven in de smalle straatjes van de Altstadt in het plaatsje Soest. Deze sfeervolle stad is beroemd om haar authentieke vakwerkhuizen en haar unieke torensilhouet. De imposante bouwwerken zijn het bewijs dat het ten tijde van de Hanze een belangrijke stad was. In het centrum van de stad kunt u het Raadhuis ‘de Nikolaikapelle’, de Wiesenkirche en de Romaanse toren van de St. Patrokli bewonderen.  

 

 

 

Waarom Cheap Campers
Lage prijzen
Online offerte en boeken
Geen verborgen kosten
Boeken bij de specialist
Telefoon
020-2050986

verkoop@cheapcampers.nl

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden


Ik heb een vraag


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Vraag een offerte aan


Vul hier uw e-mailadres en telefoonnummer in en wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

* Verplichte velden


Selecteer uw wensen met betrekking tot een camperhuur


Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden