Please enable JavaScript in your browser.

Veelgestelde vragen

Ja, een camper is bij uitstek geschikt voor een leuke en onbezorgde vakantie. U bent vooral in uw eigen omgeving en niet op bv. restaurants aangewezen. Ook bent u niet afhankelijk van sanitaire voorzieningen als u voor een camper met douche en toilet aan boord kiest. Er is, ook in de Coronatijd, altijd een manier om schoonwater te tanken en de afwatercassettes te lozen.

Groen: veilig, geen maatregelen

Geel: betekend dat u veilig kunt reizen, er kunnen wel maatregelen gelden waar u rekening mee moet houden. Dit staat het reizen naar een bestemming niet in de weg. U bent als reiziger zelf verantwoordelijk om die na te leven of ervoor zorg te dragen dat u voldoet aan de voorwaarden. 

Oranje: in verband met Corona betekend dat dat er extra maatregelen van kracht zijn. Het is niet automatisch het geval dat een reis naar een oranje gekleurd land niet door kan gaan, er wordt steeds meer gereisd naar oranje landen en er zijn verzekeringen die het risico afdekken.
U dient akkoord te gaan met de “verklaring reizen bij code oranje" van ANVR. 

Rood: Er kan niet veilig worden gereisd. Dat heeft vaak andere oorzaken dan Corona.

Als u de reis niet meer wilt maken omdat er meer beperkingen zijn, dan zullen wij de reis wijzigen naar een latere vertrekdatum. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Annuleren kan tegen onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Op de site nederlandwereldwijd.nl is de actuele situatie te zien. 

Als u geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs kunt overleggen, die op de bestemming vereist is, is dat in de persoonlijke risicosfeer en kan er niet kosteloos worden annuleert. Hetzelfde geldt voor een vereist negatief testresultaat. We zullen samen met u de reis wijzigen of naar een andere bestemming omboeken. De kosten hiervoor zijn voor uw rekening. Annuleren kan tegen onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Wij raden altijd aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten en de kosten daar te claimen.

Wij raden altijd aan een goede reisverzekering af te sluiten die deze kosten dekt. Een quarantaine dekking is ook aan te bevelen. Voor medische hulp ter plaatse belt u met uw reisverzekering.

Quarantaine op bestemming: Als er op een bestemming geen onderscheid wordt gemaakt tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde (Nederlandse) reizigers, geteste en niet geteste reizigers maar iedereen verplicht is in quarantaine te gaan, dan geldt de quarantaine plicht als een onvermijdbare en buitengewone omstandigheid. Wij zullen dan samen met u de reis omboeken naar een andere reisperiode of andere bestemming. Is dat niet mogelijk, dan bieden we u kosteloze annulering aan. 

Quarantaine bij terugkeer in Nederland: Dit ligt in de persoonlijke risicosfeer, de uitvoering van de reis wordt hierdoor niet belemmerd. Een quarantaine verplichting bij terugkeer in Nederland is geen reden tot kosteloze annulering. 

Als er een volledige lockdown op de bestemming is, gaan we kijken naar alternatieven zoals een andere reisperiode of en andere bestemming. Is dat niet mogelijk, zullen we de reis kosteloos annuleren (min EUR 50 boekingskosten).  

Dat is niet fijn, maar geen reden om een reis te annuleren. Het kan altijd voorkomen dat er bepaalde bezienswaardigheden niet toegankelijk zijn en dat er een alternatief moet worden gezocht.

Als u de reis toch wilt annuleren, dan gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.

Nee, er is geen coronagarantie meer voor onze reizen in 2022. Corona is ondertussen bekend, de vooruitzichten zijn goed en er mag weer gereisd worden. Een annulering of wijziging is tegen de geldende annuleringsvoorwaarden resp. wijzigingsvoorwaarden naar een latere vertrekdatum.

Natuurlijk begrijpen we dat u ook zekerheid wilt en dat kunnen wij bieden. Wij zijn aangesloten bij de ANVR en wij zijn daardoor verplicht om bij een negatief reisadvies de geboekte reis kosteloos te annuleren. U krijgt daarvoor geen voucher, wij betalen de reissom terug.

Bel mij terug


Vul hier uw telefoonnummer en e-mailadres in en wij nemen, tijdens kantooruren, zo spoedig mogelijk contact met u op.

* Verplichte velden